David Wagensveld, trainer van Renswoude.
David Wagensveld, trainer van Renswoude. Brenda Dekker

Renswoude verliest en baalt om buitenspeldoelpunt

20 november 2021 om 20:11 Voetbal

RENSWOUDE Tegen Unicum incasseerde Renswoude een 2-0 nederlaag. Op basis van het veldspel was dat een terechte uitslag, maar coach David Wagensveld hekelt de manier waarop de openingstreffer van de thuisploeg tot stand kwam. ,,De scheidsrechter liet onze grensrechter staan, terwijl het volgens hem bij hun voorzet 100 procent zeker buitenspel was. Daar zijn we doodziek van.”

Het fatale moment gebeurde in de 80ste minuut. ,,Natuurlijk was Unicum beter en kregen zij de beste kansen, maar wij hadden het verdedigend heel behoorlijk staan en waren hard op weg naar een punt. Dan is het heel zuur dat je door zo’n moment dat misloopt.” Na de 1-0 probeerde Renswoude nog de gelijkmaker op het bord te krijgen door één op één te gaan spelen. Daar had Unicum profijt van: 2-0.

Het verlies betekent dat Renswoude de blik naar onderen moet richten. In AVW’66 en Lunteren komen er twee opponenten aan die zich uit de degradatiezone willen ontworstelen. ,,We kunnen heel goede zaken doen door punten te pakken. Dan brengen we onszelf niet in de problemen.”

advertentie
advertentie