Afbeelding

Spreken met je apparaat bij DigiCafé XL

25 april 2022 om 10:39 Overig Deel je nieuws

Oké Google, heb ik vandaag mijn regenjas nodig?’ of ‘Hé Siri, zet de wekker op 7 uur.’ Spraakbesturing wordt steeds gewoner. In plaats van omslachtig een opdracht typen is het veel comfortabeler om er een in te spreken. Een spraakassistent geeft vervolgens antwoord of voert de opdracht uit. Microsoft heeft Cortana, Apple Siri en Google de Google Assistent. Reuze handig. Maar al klinken de assistenten inmiddels als vertrouwde kennissen, nog slechts een handvol mensen gebruikt ze. Zorgen omtrent privacy spelen daarin een rol. Wat gebeurt er eigenlijk met gesproken opdrachten? En luisteren die assistenten stiekem altijd mee?

Herinnert u zich ook nog de juf of meester voor de klas die u mooie zinnetjes liet opschrijven? Zet op dezelfde manier uw smartphone aan het werk met de dicteerfunctie. Spreek tegen de telefoon, in plaats van een stuk te typen. De smartphone zet vervolgens uw spraak om in geschreven tekst.

 

Hoe spraakbesturing en de dicteerfunctie werkt, hoort u tijdens DigiCafé XL op dinsdag 10 mei van 19.30 – 21.00 uur. DigiCafé XL is in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

advertentie
advertentie