Genieten van de Kraaienmaaltijd
Genieten van de Kraaienmaaltijd Adriaan Hosang

'Smakelijke kraaienmaaltijd'

19 juni 2018 om 17:39 lokaal

RENSWOUDE Voor de senioren had de Oranjevereniging Renswoude woensdag weer een Kraaienmaaltijd georganiseerd in gebouw Rehoboth. Het was Restaurant de Hof die er een smakelijke happening van maakte. De grote zaal was helemaal gevuld. Na een drankje heette voorzitter Janneke van den Berg de aanwezigen welkom.

Voordat de kippensoep werd opgediend was er natuurlijk nog wel even tijd voor de nodige onderonsjes en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes.

Aansluitend aan de soep werd door de talrijke vrijwilligers het hoofdgerecht geserveerd en dat bestond dit keer uit asperges in roomsaus met beenham, peterselie, ei en krieltjes en komkommersalade. Het smaakte iedereen kennelijk heel goed want het was aanmerkelijk rustiger ineens. Ja, men was tevreden en genoot van de heerlijke maaltijd. Tussen de bedrijven door nog een drankje en tot slot, als nagerecht, aardbeienbavarois met slagroom en een framboos. Het smaakte uitstekend. Even was er tijd voor onderling contact tot Janneke van den Berg de maaltijd afsloot en even later ieders aandacht was gericht op het podium waar de BOA's , twee dames uit Amersfoort hun opwachting maakten.

De BOA's namen de aanwezigen mee naar de tijd van vroeger. Het repertoire was afgestemd op vroeger en zo klonken liedjes als 'Mijn wiegje was een stijfselkistje' en 'Ach vader lief, kom drink niet meer'. Tijdens het zingen liep men door de zaal en hield van tijd tot tijd de microfoon onder de mond van één van de aanwezigen om te ontdekken of men het liedje ook mee kon zingen. Lukte dat, dan kreeg je een kleine beloning voor de moeite. .

De tijd van toen werd via voorwerpen extra geaccentueerd, zoals het gebruik van de kroontjespen, de inktlap, vaders lange onderbroek of opoes nachthemd en de oude leesplank met Aap, Noot en Mies.

Eén van de BOA's tijdens het optreden in de zaal
Even kijken of u het liedje ook kent
Een volle zaal genoot van een lekkere en gezellige avond
advertentie
advertentie