Remco van de Fliert gaat fel in duel.
Remco van de Fliert gaat fel in duel. Guido de Boer

Valleivogels verslikt zich in VRC, maar ‘knuffelt’ Joshua van den Berkt omdat het niet verliest

3 december 2022 om 21:51 Voetbal

SCHERPENZEEL ,,Wat heeft Woudenberg gedaan?’’ Dat was het eerste dat Remco van de Fliert wilde weten nadat Valleivogels met 1-1 gelijkspeelde tegen VRC. Toen de aanvoerder de uitslag van de grote concurrent hoorde klonk er een grote zucht. ,,Nu is het gat wel heel groot geworden.”

Na vijf overwinningen op rij kwam Valleivogels tegen VRC niet verder dan een gelijkspel. En iedereen bij de thuisploeg besefte dat het net zo makkelijk een nederlaag had kunnen worden. Diep in blessuretijd stormde VRC-aanvoerder Robin Seegers op het doel van Valleivogels af. Met een geweldige redding zorgde doelman Joshua van den Berkt dat zijn ploeg in ieder geval nog één punt overhield.

KNUFFEL ,,Ik heb Joshua net wel even een knuffel gegeven’’, vertelt Remco van de Fliert een kwartiertje later. ,,Vorige week redde hij ons ook al op geweldige wijze en nu weer. Maar weet je, ik moet eigenlijk niet te veel promotie maken voor Joshua, want anders gaat hij nog eens ergens anders kijken. We zijn heel erg blij met hem.”
Het tekent de sfeer die er op dit moment bij Valleivogels heerst. De ploeg begon heel matig aan het seizoen, maar vanaf de tweede competitieronde ging het lopen. ,,Toen we de voorbereiding begonnen hadden we te maken met blessures en spelers die nog niet helemaal fit waren’’, legt de 28-jarige aanvoerder uit. ,,We moesten elkaar nog een beetje gaan vinden en het was erg zoeken naar de posities. Vanaf het moment dat we die hadden gevonden ging het lopen.”
Tegen VRC begon Valleivogels, waar Rob van den Broek ontbrak omdat hij thuis ziek op bed lag, uitstekend. Al na vijf minuten kopte Rik Vermeij raak na een uitstekend opgezette aanval. Een discutabel vlagsignaal voorkwam dat de 1-0 op het scorebord kwam.
Van de Fliert baalde er slechts even van. ,,Rik was er van overtuigd dat het geen buitenspel was. Maar ja, je weet dat zulke dingen gebeuren in het amateurvoetbal. Daarom moet je er ook niet in blijven hangen, maar gewoon doorgaan.”
Het punt was dat dat juist niet gebeurde. VRC kwam tien minuten later op 0-1 en kreeg daarna een paar dotten van kansen om de voorsprong uit te bouwen. Pas in de tweede helft kwam Valleivogels op 1-1 door Corwin Broekhuizen. De verdediger scoorde in de 50e minuut na een mooie steekpass van Vermeij. meer zat er niet in.

VRIENDENPLOEG ,,De kracht van onze ploeg is dat we heel hecht zijn. Jongens als Jordy (Liefting, red.), Corwin en Wilbert (Thomassen, red.) zijn echt vrienden van me en met de rest voetbal ik al zes, zeven jaar samen. Het was heel mooi dat we vandaag met zijn drieën samen op het veld stonden en Wilbert afgelopen week voor het eerst weer op het trainingsveld stond na zijn zware blessure.”
,,Dat we een vriendenploeg zijn, dat zie je terug na, maar óók in de wedstrijd. Wij zijn vaak in staat om een wedstrijd te kunnen laten draaien. Vandaag had het ook nog gekund.” Daarbij doelde de aanvallende middenvelder op de kans voor Bob van Ruitenbeek. De invaller zag vlak voor tijd zijn kopbal van de lijn gehaald worden.

REDDING Door de geweldige redding van Van den Berkt, een paar minuten later, had niemand het daar meer over. Een gelijkspel gaf de verhoudingen het beste weer en daar was vriend en vijand het mee eens.