coronatest
coronatest Getty Images/iStockphoto

Corona-besmettingen nemen toe in Scherpenzeel en Renswoude

29 september 2020 om 14:52 Corona

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Er zijn in de afgelopen twee weken (16 tot en met 29 september) acht mensen in Scherpenzeel met een corona-besmetting geregistreerd, vijf meer dan een week ervoor. In dezelfde periode zijn er geen inwoners overleden of opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. 

In Renswoude zijn vier personen als besmet met corona geregistreerd, drie meer dan een week ervoor. Ook hier waren geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.

Om een vergelijking met landelijke corona-besmettingscijfers mogelijk te maken, zijn de gemeentelijke cijfers omgerekend naar een aantal per 100.000 inwoners. In Scherpenzeel: 81 en in Renswoude 73,5, landelijk 179.

In omliggende gemeenten zoals Barneveld zijn in dezelfde periode 45 besmette personen gemeld, in Putten 28 en in Woudenberg 13. Per 100.000 inwoners is dat omgerekend in Barneveld 76,2, Putten 116,1 en Woudenberg 97,3.

Het aantal meldingen is de afgelopen week (23 tot en met 29 september) in Nederland sterk toegenomen in vrijwel alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg fors. Op de IC neemt het aantal opnames sterk toe. Het percentage positieve tests van de GGD testlocaties is gestegen van 2,5 procent in de laatste week van augustus naar 7,4 procent in deze afgelopen week. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2) of ‘ernstig’ (niveau 3) zijn. In 11 van de 25 regio’s is de situatie zorgelijk. De situatie in de 3 regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is ernstig.


advertentie
advertentie