Berkhof zoekt chauffeurs voor het transport van vloeibare mest- en afvalstoffen.
Berkhof zoekt chauffeurs voor het transport van vloeibare mest- en afvalstoffen. Eigen foto
Baandichtbij

Chauffeur op vaste auto bij familiebedrijf

5 december 2022 om 08:18 Economie

SCHERPENZEEL Berkhof BV Scherpenzeel is een gezond familiebedrijf dat geleid wordt door de broers Harry, Henk en Willem Berkhof. Harry runt de aannemerij, Henk werkt dagelijks mee en Willem leidt de transportafdeling en de mestverwerking.

„We zijn een platte organisatie met korte communicatielijnen. Als directie staan wij tussen onze circa 55 medewerkers en werken mee waar nodig. We stappen ook zelf graag in een vrachtauto en met onze voeten in de grond”, vertelt Willem.

Hun vader Ries begon in 1967 met agrarisch loonwerk voor de veehouders. In 1984 kwam het transport van vloeibare mest- en afvalstoffen erbij. Medio 1990 begon de aannemerij met eerst kraanverhuur en grondverzet. Dit is nu een volwaardig aannemersbedrijf in de GWW.

Berkhof BV laadt overtollige mest bij veehouders en brengt dit naar gebieden waar tekort is, zoals Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen: akkerbouwers, veehouders en andere grondgebruikers. Ook gaat er veel mest naar biovergisters en verwerkers die dit omzetten naar groen gas, waardevolle grondstoffen en kunstmestvervangers. ,,Dit proces vindt ook plaats in onze mestverwerkingsfabriek Greenferm in Apeldoorn.” Ook vervoert Berkhof BV vloeibare reststromen, afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, naar biovergisters. Zo wordt afvalwater van bijvoorbeeld een nootjesfabriek omgezet in groen gas.

NAUWELIJKS WACHTTIJDEN Bij dit transport van vloeibare mest- en afvalstoffen zijn er nauwelijks wachttijden. De chauffeur is zelfvoorzienend. Hij rijdt het boerenerf op, koppelt de slang en zet de pomp aan. „Het is geen vies werk; de chauffeur draagt handschoenen en op veel plekken wordt de vrijkomende lucht afgezogen. Je kruist het hele land door en rijdt incidenteel een buitenlandse rit. Overnachtingen komen incidenteel voor.” Berkhof BV heeft een modern en jong wagenpark. Het onderhoud aan het materieel wordt in eigen beheer uitgevoerd. Chauffeurs rijden met hun eigen vaste truck en oplegger.

FULLTIME EN PARTTIME Berkhof BV zoekt chauffeurs voor vloeibare mest- en afvalstoffen, die af en toe ook ingezet worden bij bouwmaterialen transport. „Zand en grind wordt vervoerd met kippers en betonelementen met binnenladers. Naast vaste chauffeurs zijn we op zoek naar parttimers die één of meerdere dagen willen rijden en oproepkrachten voor o.a. avond en zaterdag. Opleidingen en code 95 cursussen worden intern gegeven.”

Berkhof BV Scherpenzeel zoekt chauffeurs voor standplaats Scherpenzeel en standplaats Apeldoorn. Informatie over solliciteren kan worden opgevraagd bij Willem Berkhof: 06-53734520 of info@berkhofbv.nl Interesse in een informatief gesprek of rondleiding op het bedrijf? Neem dan contact op via de website www.berkhofbv.nl

advertentie
advertentie