De megafiets op de parkeerplaats van De Breehoek.
De megafiets op de parkeerplaats van De Breehoek. Margreet Hendriks

Scherpenzeel en Vallei Duurzaam in overleg over megafiets

11 oktober 2019 om 15:23 Kunst

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel is met de organisatie van Vallei Duurzaam in overleg over een oplossing voor het probleem van een megafiets op de parkeerplaats van De Breehoek. Dat laat burgemeester Harrry de Vries weten. Het stalen ros is bedoeld om aandacht te vragen voor de regionale beurs die Vallei Duurzaam op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober organiseert in het Kulturhus. Eerder leek de fiets vanwege het ontbreken van een vergunning voor plaatsing daarvan vroegtijdig het veld te moeten ruimen.

,,Voor uitingen van reclame is altijd een vergunning nodig'', reageert burgemeester Harry de Vries op de kwestie. ,,Het is volkomen terecht dat door de boa is geconstateerd dat de fiets er zonder vergunning staat en de organisatie daarop heeft geattendeerd. Hij heeft in deze volgens de regels gehandeld. Overigens is de gemeente wel met Vallei Duurzaam in overleg om een en ander op de juiste wijze geregeld te krijgen. De gemeente wil bij alle evenementen constructief meedenken en dat wordt nu ook gedaan, maar wel binnen de voor iedereen geldende spelregels.''

De Vries constateert dat de organisatoren van de regionale beurs weten (of zouden moeten weten) dat er voor uitingen van reclame, in welke vorm dan, ook een vergunning nodig is. Daarbij wijst hij erop dat Vallei Duurzaam deze tenslotte ook heeft aangevraagd voor de plaatsing van sandwichborden. Maar ook bij de borden blijkt echter nog een probleempje te spelen. ,,Er is een vergunning afgegeven voor zes borden, maar er staan er meer. Die moeten dus wel verwijderd worden'', weet de burgemeester.

advertentie
advertentie