Feiten over geld lenen in Scherpenzeel

23 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Inwoners van de gemeente Scherpenzeel lenen minder geld dan gemiddelde Nederlander

Inwoners van de gemeente Scherpenzeel lenen minder geld dan de gemiddelde Nederlander. Gemiddeld leenden inwoners van de gemeente Scherpenzeel in 2014 1.981 euro, 27% minder dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van Nederland Leent naar de leenbehoeftes in Nederland.

Inwoners van de gemeente Scherpenzeel leenden in 2014 meer dan in 2013. In totaal hadden mensen in Scherpenzeel in 2014 een totaalbedrag van ruim 18 duizend euro aan leningen open staan. Dat is bijna 10% meer dan een jaar eerder.

Geld lenen in de provincie Gelderland

In de gehele provincie Gelderland leenden inwoners in 2014 een totaalbedrag van 5.161.840.011 euro. In vergelijking met de lening van een gemiddelde inwoners van de provincie Gelderland, lenen inwoners van de gemeente Scherpenzeel minder. Provinciaal is het gemiddelde leenbedrag per inwoner namelijk 2.605 euro. Dat is 31,5% meer dan in Scherpenzeel.

Nederland Leent: duidelijk over lenen

Geld en zeker geld lenen is nog altijd iets waar mensen niet graag over praten. Toch zijn we allemaal nieuwsgierig naar de financiële situatie van de buren. Nederland Leent deed onderzoek naar geld lenen in Nederland op basis van openbare leendata. Niet alleen werd gekeken naar het aantal leningen in een bepaalde gemeente. Ook het soort leningen dat mensen hebben werd onder de lopen genomen.

Bent u ook benieuwd naar hoeveel en hoe er in uw woonplaats of gemeente wordt geleend? Nederland Leent zette de cijfers voor u op een rijtje. http://nederlandleent.nl/leningen/

advertentie
advertentie