Bertus van de Wetering beëindigt na 60 jaar muzikale carrière bij Caecilia

22 juli 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Bertus van de Wetering stopt na maar liefst 60 jaar met muziek maken.

Met zijn leeftijd van 80 jaar bespeelde Bertus tot voor kort nog de bas. Het laatste optreden was voor Bertus ook heel bijzonder: het gezamenlijk concert met de drie dorpen in het park Huize Scherpenzeel. Hierbij waren ook zijn kinderen aanwezig.

Bertus is van onschatbare waarde voor Scherpenzeelse muziekverening Caecilia. Tijdens de afsluiting van het muzikaal seizoen voor de vakantie werd onder het genot van een barbecue officieel afscheid genomen van Bertus. Bertus werd toegesproken door voorzitter Irma de Leeuw. Zij memoreerde dat Bertus een voorbeeldig lid en trouw muzikant is geweest. Een voorbeeld voor velen. Bertus is bestuurslid en secretaris van 1957 tot 1984 geweest en tot Erelid benoemd in 1997. Daarnaast heeft Bertus in ontelbare commissies en organisatie teams gezeten. Hierbij valt te denken aan feestavonden, loterijen en evenementen bij het 75- en 100 jarig bestaan van de vereniging. Ook het onderhoud in en om het verenigingsgebouw is vele jaren door Bertus gedaan. Destijds was zijn vrouw Truus ook altijd bereid te helpen en stond Bertus terzijde. Door de steun van Truus heeft Bertus zijn hobby op alle fronten kunnen uitoefenen.

Om samenwerking tussen verenigingen te stimuleren werd besloten om met de omliggende dorpen een samenwerkingsverband op te richten. Dit werd de oprichting van het O.U.G.V (Oost Utrechtse en Gelderse Vallei) Hiervan was Bertus medeoprichter en vele jaren secretaris. Het O.U.G.V. organiseerde mars-concoursen, concert-concoursen en solistenwedstrijden.

Bertus heeft diverse instrumenten bespeeld. Hij is begonnen op bariton, vervolgens ventieltrombone, schuiftrombone en als laatste de es-bas. Ook de vier kinderen van Bertus en zijn vrouw Truus zijn muzikaal opgevoed. Het was soms een mini orkestje als de familie samen aan het oefenen was.

Alhoewel Bertus zijn muzikale carrière beëindigd heeft, is het woord "afscheid" maar betrekkelijk. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en bij repetities, concerten en andere optredens zal Bertus een graag geziene gast blijven, hopelijk nog heel erg lang!

advertentie
advertentie