Een eerste stap richting nieuwbouw Borgwal

26 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 29 september zal de gemeenteraad van Renswoude zich buigen over de vaststelling van een aantal uitgangspunten voor de nieuwbouw van Christelijke Basisschool De Borgwal. Om meer achtergrondinformatie te verkrijgen ging de ChristenUnie Renswoude op bezoek bij De Borgwal en ging in gesprek met diens directeur en de directeur van de Viermaster, waarvan De Borgwal deel uitmaakt.

Uit de leerlingenprognoses blijkt dat het aantal leerlingen in Renswoude tot 2014 is afgenomen. De leerlingenaantallen zullen voor De Stifthorst stabiliseren en voor De Borgwal eerst stijgen en vervolgens weer dalen. Desalniettemin blijkt dat er behoefte is aan ruimte en aan een nieuw schoolgebouw.

De gemeenteraad mag op 29 september kiezen tussen een drietal benaderingen. De ChristenUnie Renswoude zal voor benadering A kiezen. Deze benadering gaat uit van een omvang van 1.300 m2. Variant A verdient niet alleen de voorkeur van de ChristenUnie, maar ook van het schoolbestuur en -directie. Zij geven aan dat door te kiezen voor deze variant het huisvestingsprobleem voor De Borgwal is opgelost. Volgens hen wordt 'een lang gekoesterde wens en belofte vervuld en is een groei van het aantal leerlingen in de toekomst goed op te vangen'.

Het lijkt erop dat de politiek eindelijk de handen op elkaar heeft gekregen voor nieuwbouw. We mogen echter nog niet te vroeg juichen, want de financiële dekking moet ook nog gevonden worden. Als het aan de ChristenUnie ligt zullen we keuzes moeten maken, waarbij De Borgwal voorrang moet krijgen met als gevolg dat andere grote projecten, zoals de bouwplannen voor de Taets, allicht even in de week gelegd moeten worden totdat er voldoende financiële middelen zijn.

advertentie
advertentie