Digid wat kan je er mee! - informatie bijeenkomst:

15 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Eerst de vraag beantwoorden: Wat is een Digid?

De overheid (o.a. de gemeente) verwijst de mensen steeds meer naar haar digitale loketten, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een zorgtoeslag of het aanvragen van een nieuw paspoort. Bij een loket laat u uw paspoort of ID zien. Bij de digitale loketten gebruikt u een DigiD om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. DigiD staat voor Digitale Identiteit en is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord

Wat kan je er mee?

Met uw persoonlijke DigiD kunt u onder andere de zaken via internet regelen:

belastingaangifte doen; diensten van uw gemeente aanvragen, zoals een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP); zaken rondom uw zorgverzekering regelen.

Moet ik een Digid hebben?

U bent niet wettelijk verplicht een DigiD aan te vragen. Steeds meer overheidsorganisaties gebruiken DigiD voor de toegang tot hun dienstverlening via internet. Zonder DigiD kunt u vaak niet van deze elektronische dienstverlening gebruikmaken.

Voor veel mensen is DigiD nog een hoge drempel om gebruik te kunnen maken van de elektronische overheid. De overheid doet een groot beroep op de digitale zelfredzaamheid van de burger. Het motto is: "Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet"

Een goede reden voor de SWO Scherpenzeel Renswoude en Seniorweb Scherpenzeel om de een bijeenkomst te organiseren over de DIGID.

Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan: Wat is een DIGID, Waar is een Digid voor nodig, Hoe kom ik aan een DigiD? Waar voor kan ik het gebruiken. Waar we in ieder geval ook aandacht aan besteden is de veiligheid en privacy

De avond wordt gehouden op dinsdag 3 november in het Bibliotheek Scherpenzeel het Kulturhus de Breehoek. De avond begint om 19.30. Ook niet senioren zijn van harte welkom.

SeniorWeb Scherpenzeel is een initiatief van de SWO Scherpenzeel Renswoude en de Bibliotheek Scherpenzeel http://scherpenzeel.seniorweb.nl. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel.

advertentie
advertentie