Feestelijke kinderboekenweek op basisschool de Wittenberg over het thema 'Weet je…?'

17 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op basisschool de Wittenberg is gisteren de kinderboekenweek afgesloten door wethouder Vreeswijk. Hij kwam aan het einde van de middag de prijzen uitreiken voor de beste voorlezers en dichters.

Vrijdagmiddag werd als afsluiting van de kinderboekenweek een voorleesmiddag gehouden. Er waren in totaal 8 leerlingen overgebleven, die mochten voorlezen. De jury, bestaande uit kinderen en leerkrachten, oordeelde dat twee leerlingen het beste hadden voorgelezen. Ook was er een dichtwedstrijd georganiseerd. Kinderen mochten een gedicht schrijven over het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 'Weet je..?'. Uit alle gedichten werden er eveneens twee uitgekozen. Wethouder Vreeswijk overhandigde aan alle vier de winnaars een prijs. Uiteraard was de prijs, hoe kon het ook anders?, een prachtig kinderboek!

De hele week stond in het teken van het thema 'Weet je…", een thema rond natuur, wetenschap en techniek. De kinderboekenweek werd geopend met allerlei workshops over natuur, wetenschap en techniek, waarvoor vrijwilligers van 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht', ouders, en leerkrachten zich geweldig hebben ingezet. Leerlingen konden o.a. kiezen uit het uitpluizen van uilenballen, proefjes over water, lucht en kleuren en workshops over de werking van het oog, de stoommachine en het maken van mayonaise.

In de loop van de week kwamen er kinderboekenschrijvers op school, die enthousiast over hun werk vertelden en voorlazen uit eigen werk. Janneke van Reenen, schrijfster van het boek Ontdek!, deed verrassende proefjes met de kinderen. Gisette van Dalen en Laura Zwoferink hielden presentaties voor de kinderen van de onderbouw.

Kinderen mochten tweedehandsboeken kopen en verkopen of een nieuw kopen bij de stand van christelijke boekhandel 'de Zonnebloem'. Kinderen en leerkrachten kijken terug op een gezellige kinderboekenweek, waarin het lezen centraal stond.

advertentie
advertentie