Gernand ter Maaten Nederlands Kampioen

20 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

De jeugd doet het goed bij schietvereniging Scherpenzeel. Onlangs werd Stefan Stoffelsen tweede bij het NK Luchtpistool. Ook Gernand ter Maaten is zeer actief en gedreven. Op 26 september jongsleden heeft hij deelgenomen aan het NK Luchtgeweer liggend. Dit NK werd verschoten bij sv De Vrijheid te Haarlem. Gernand kwam uit in de klasse Heren - Junioren A.

Er werd op elektronische banen geschoten. Het voordeel daarbij is dat je direct kan zien wat je resultaten zijn. Het nadeel is echter dat dit je kan beïnvloeden. Hij begon met twee mooie series van 95 punten. Gevolgd door een serie van maar liefst 99 punten. En de afsluiter was een serie van 96 punten. Totaal 385 punten. Er werd in tienden geregistreerd. Al met al was zijn prestatie goed voor 405,8 punten.

Gernand moest nog ruim een week wachten om de definitieve eindstand te vernemen. Dit omdat de totale wedstrijd over meerdere weken was uitgesmeerd. Het was echter het wachten waard. Gernand is Nederlands Kampioen geworden in zijn klasse. Waarmee hij natuurlijk hartelijk gefeliciteerd wordt.

Meer weten van de schietvereniging. Kijk op de website voor alle informatie

advertentie
advertentie