Schaffelaartheater steunt goede doel samen met Ladies Circle

12 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Dit seizoen organiseert het Schaffelaartheater in samenwerking met Ladies' Circle Barneveld het Nieuwjaarsconcert. Vriendschap en service zijn de twee meest essentiële doelstellingen van de Ladies' Circle en daarom is een deel van de opbrengst bestemd voor Ruby and Rose.

Deze stichting heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkanker. "Ladies' Circle voor Ruby and Rose geeft een sterk vrouwen-voor-vrouwengevoel en dat is iets waar de ladies zich sterk voor willen maken", aldus Corine de Jong, voorzitter van Ladies' Circle Barneveld.

Henk Moes, directeur van het Schaffelaartheater: "Het Nieuwjaarsconcert is een prachtig middel om dit belangrijke goede doel te steunen en het is een uitgelezen moment om te toosten op het nieuwe jaar."

De muzikale invulling van het Nieuwjaarsconcert wordt dit jaar verzorgd door het Dutch Symphonic Wind Orchestra onder leiding van Ruud Welle. Dit toporkest brengt op verfijnde wijze een mix van klassieke muziek en lichte muziek. "Het niveau van het orkest is hoog en de muzikanten zijn bijzonder gedreven. Dat zie je terug in het vermaak en de ontroering waarmee dit orkest haar publiek weet te pakken. Het is me een eer om voor dit orkest te mogen staan" vertelt dirigent Ruud Welle die ook oprichter van het orkest is. Vanzelfsprekend zullen Weense klassiekers op deze avond niet ontbreken.

Bezoekers van het Nieuwjaarsconcert hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het speciale VIP-arrangement. Dit bestaat onder andere uit een koffietafel met lekkernijen verzorgd door Dok14 uit De Glind, een meet & greet met Anouk Smulders (ambassadeur van Ruby and Rose) en een pauzedrankje met zoutjes. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Ruby and Rose.

advertentie
advertentie