Martin Wigtman wint regionale pistoolwedstrijd.

29 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Bij schietvereniging De Eendracht Barneveld zijn onlangs de voorronden van de Kampioenswedstrijd Klein Kaliber Pistool gehouden. Het spreekt vanzelf dat Scherpenzeel, kampioen bij uitstek, ruim vertegenwoordigd was.

De voorronden gaven niet echt spectaculaire uitslagen te zien; men deed wel z'n best, maar geen reden om in extase te raken.

Ondanks de aanloopperikelen lukte het toch om acht topschutters te selecteren. Natuurlijk drie Scherpenzelers, twee uit Bennekom, twee uit Barneveld en Achtervelder Ad Verdam sloot de rij. De grote dag was donderdag 26 november en op verzoek van de organisatie nam Ad Verbeek welgezind het commando op zich.

Na voorbereiding en proefschoten de grote 20-schots finale met afval. Eerst twee maal drie schoten, tijd per drietal 150 seconden. Na het zesde schot lag de kopgroep nog redelijk eensgezind bij elkaar, zo tussen de 47 en de 50 punten. Alleen Jhon Baan met 44 en Henk van de Vliert met 43 punten vielen wat uit de toon. Vervolgens de afvalschoten. Henk zag het niet meer zitten en haakte als eerst af. Jhon wist zich nog rap op te werken, zodat de volgende uitval Ad Verdam ten deel viel. Het twaalfde schot leverde een barrage op tussen Marco van Barneveld en Jhon Baan. Met 9,3 tegen 10 was Jhon 'm. Maar Marco mocht niet lang van dat buitenkansje genieten, en moest bij het 14e schot teleurgesteld de baan verlaten. Bleven nog over Floris van de Vliert, Frank Niermeijer, opkomend talent Hein Druijff, en ouwe getrouwe Martin Wigtman. Hein Druijff, jong Barnevelds talent, werd de druk te machtig en vond bij het 16e schot z'n nemesis. Floris van de Vliert, taai volhouder, zag het na het 18e schot niet meer zitten, bleven ongeslagen Frank Niermeijer, 154 punten, en Martin Wigtman 155 punten. Het 19e schot Frank een 7, Martin een 6, stand 161 gelijk; 20e schot beiden een 10, eindstand 171 gelijk. Spanning. Barrage.

Frank, rustig, wat nonchalant, Martin, rustig een weinig gespannen. Frank als eerste, een 8. Martin, een keer afzetten, rustig weer omhoog, schot: 10. Pleit beslecht, Martin Wigtman Kampioen 2015.

De Cup en eremetaal werden uitgereikt door Herman van Zanten, de verdiende afronding van een mooie en zeer spannende Finale.

advertentie
advertentie