Spannende finale groot kaliber pistool bij schietvereniging Scherpenzeel

3 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 2 december is bij schietvereniging Scherpenzeel de finale gehouden van de interne competitie GKP. De laatste in een reeks van prijsuitreikingen en finales. Evenals bij KKP werden wederom de nieuwe regels aangaande de finale gebruikt. Weliswaar met enige aanpassingen omdat wij niet over acht, maar over vier grootkaliber-banen beschikken.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de sponsors van de interne competitie GKP zijnde P.Post Advies & Support uit Barneveld, of wel het bedrijf van ons verenigingslid Peter Post, en de Mitra te Scherpenzeel. Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met pakketten en waardebonnen. Zonder deze financiële steun was dat ondenkbaar geweest.

Rein Rotte voerde als baancommandant samen met Jan Groenewoud, Peter Post en Goof de Vries de regie over de wedstrijd.

De acht hoogst geplaatsten uit de voorronden namen deel aan deze finale.

In twee ronden met elk vier schutters werden de eerste 10 schoten gedaan volgens het protocol. Na deze twee series vielen de laagste vier deelnemers af. Voor de volgorde in de finale moesten twee schutters eerst nog een barrageschot lossen om hun startpositie vast te stellen. Daarbij had Martin een acht en Salvatore een tien. Dit leverde voor de laatste ronde met de vier definitieve finalisten de volgende volgorde op; Gert Jan Hoolwerf (88 punten), Frank Niermeijer (87), Sammy van de Berg en Martin Wigtman (beide 86).

Na 6 maal een enkel schot gelost te hebben viel de laagst geplaatste schutter af. Dit was Sammy. Hij had tussentijds meerdere keren een 7 en 8 geschoten. Voor de volgende afvaller moest er een barrageschot gelost worden door Gert Jan en Martin. Gert Jan Hoolwerf moest met een mooie 9 toch afhaken omdat Martin een 10 schoot. Nog twee schoten moesten de laatste twee schutters doen. Waarbij Frank Niermeijer een lichte voorsprong had van drie punten op Martin. Ondanks met een 8 acht laatste schot liet Frank de voorspong niet glippen. Waardoor Frank Niermeijer winnaar werd van deze editie van de interne competitie GKP.

Bij de prijsuitreiking werd nog even stilgestaan bij de sponsors.

De winnaars:

1. en Kampioen GKP 2015:

Frank Niermeijer; 177 punten (20 schoten).

2. Martin Wigtman; 175 pnt. (20).

3. Gert Jan Hoolwerf; 156 pnt. (18).

advertentie
advertentie