Winnaar 'Trots op jou' verkiezing binnen mantelzorgcampagne Vitras bekend

Lokaal nieuws

Met ruim 85 inzendingen voor de 'Trots op jou' verkiezing is de Mantelzorgcampagne van Vitras een succes. Cliënten van Vitras meldden tot 10 november hun mantelzorger aan voor deze verkiezing. De genomineerde mantelzorger Lodewijk van Eck ontving van de uiteindelijk drie genomineerden op 10 december de cheque voor een fotoreportage t.w.v. € 300,-- van regiomanager Zorg Edwin Baljon. Vitras besteedt aandacht aan het belang van de mantelzorg in Nederland en wil de personen naast de cliënten laten zien.

Lodewijk van Eck staat in feite model voor de mantelzorger van tegenwoordig: iemand die zich naast zijn normale dagelijkse werkzaamheden in ieder geval 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden inzet voor een zieke naaste. Cliënt mevrouw A. van Eck - Arnoldi: "Mijn man is er 24 uur per dag om mij te verzorgen. Hij doet dit met tussenpozen al 5 jaar. Het is niet te geloven wat hij allemaal op zijn bord heeft gekregen en ik ben nog niet beter."

Mantelzorg: onmisbare schakel in de zorg

Vitras ziet mantelzorgers als onmisbare schakels in de zorg voor onze (toekomstige) cliënten. Edwin Baljon: "Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van vele mensen. Dat vraagt om een goede afstemming tussen professional en mantelzorger. Belangrijk is om mantelzorgers in een vroeg stadium te ondersteunen om hun werk vol te houden (respijtzorg). Soms komt daar zelfs professionele hulp bij kijken". Vitras heeft daarvoor een pakket aan diensten ontwikkeld (www.vitras.nl/trotsopjou).

Campagne 'Trots op jou'

Vitras wil mantelzorgers graag de waardering geven die ze verdienen. Binnen het landelijke thema 'Laat je zien' ontwikkelde zij de campagne 'Trots op jou' waarbinnen cliënten aan hun mantelzorgers hun trots toonden met een letterlijke 'opsteker', een speldje met het tulpje van Vitras. Daarnaast konden cliënten hun mantelzorgers aanmelden voor de 'Trots op jou' verkiezing en als winnaar een fotoreportage aangeboden krijgen.

Over Vitras

Vitras is dé deskundige en betrouwbare partner in het netwerk van zorg- en dienstverlening in de provincie Utrecht. Als aanbieder van verzorging, verpleging en dienstverlening thuis hebben we een sterke lokale verbinding met onze cliënten en partners in gezondheid en welzijn. Wij vergroten de mogelijkheid om zelfstandig een eigen leven te leiden.

advertentie