Hyena-pup DierenPark Amersfoort live te zien via webcam

Lokaal nieuws

Vanaf vanmiddag kan iedereen de pasgeboren hyena-pup in DierenPark Amersfoort bekijken via de webcam. ''Wij gebruiken de webcam al een paar dagen om moeder en jong te monitoren'', vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. ''Nu alles zo goed lijkt te gaan, mag het publiek ook een kijkje nemen.''

Op acht december werd voor het eerst in tien jaar een hyenajong geboren in het Amersfoortse park. Moeder Osaghie en haar jong verblijven nu nog in het binnenverblijf, maar belangstellenden hoeven niet langer te wachten om de kleine te kunnen bewonderen. Via de site van de dierentuin kunnen moeder en pup live via de webcam worden gevolgd.

Even leek de webcam voor niets te zijn opgehangen, want het hyenavrouwtje besloot in een zelf gegraven hol in het buitenverblijf te bevallen. Na één dag nam de moeder haar jong echter mee naar binnen en konden de verzorgers de pup alsnog voor het eerst zien drinken via de beelden. De verzorgers verwachten dat het jong over enkele weken buiten te zien zal zijn in DierenPark Amersfoort.

advertentie