Nieuw bijzonder programma bij ValleiRadio: Luisteris

Lokaal nieuws

Het lokale internet radiostation ValleiRadio start op dinsdag 5 januari met een nieuw programma: Luisteris. Het programma wordt gemaakt door cliënten van Zideris. Zideris is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Radiomaker en muziekredactielid bij ValleiRadio, Chris Hoesen is coördinator en begeleider dagbesteding bij Zideris en heeft het nieuwe radioprogramma opgezet.

Zideris vindt keuzevrijheid, ontwikkeling en identiteit voor cliënten erg belangrijk. Iedereen hoort er op zijn/haar eigen manier bij en het motto bij Zideris is: eigenzinnige zorg. Het nieuwe radioprogramma bij ValleiRadio haakt in op dat motto: Luisteris: eigenzinnige radio voor iedereen.

De afgelopen weken hebben verschillende cliënten van Zideris proefuitzendingen gemaakt in de studio van ValleiRadio in Scherpenzeel. Vandaag zijn André van de Doel en Roy ter Haar in de studio aan het werk onder begeleiding van Chris Hoesen. André houdt van Nederlandstalige muziek en Roy is een groot fan van Jan Smit. Beide kersverse radiomakers zijn reuze enthousiast.

Maar liefst 20 cliënten van Zideris hebben zich opgegeven voor het nieuwe initiatief. Elke uitzending zullen er twee of drie cliënten radio gaan maken. Het is spannend voor iedereen. De invulling van het programma zal door de tijd heen duidelijk worden. Het programma moet gaan groeien en zal afhankelijk zijn van het niveau van de cliënten, legt Chris uit.

Voor enkele cliënten zal het mogelijk zijn om zelf de presentatie te gaan doen. Ook kunnen ze leren om zelf af te mixen en jingles te maken. Een cliënt gaat zelf een website maken voor Luisteris. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en zo zal de ene cliënt gewoon voor de gezelligheid aanwezig zijn en de andere cliënt komt misschien zelf met ideeën of bereidt onderwerpen voor.

.

Luisteris: elke dinsdagmiddag vanaf 5 januari van 13.00 -14.00 uur en is te beluisteren via www.valleiradio.nl

advertentie