Man en hond gewond bij ongeval in Scherpenzeel

11 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL Op de Hopenseweg in Scherpenzeel zijn zaterdag bij een eenzijdig ongeval zaterdagmiddag de bestuurder van een personenauto en een hond gewond geraakt. Een tweede hond die ook in de auto zat is een naastgelegen weiland ingevlucht en nog niet teruggevonden.

De hulpdiensten waaronder de brandweer van Scherpenzeel en Barneveld werden rond 17:30 uur gealarmeerd. Ter plaatse troffen zij een personenauto aan die frontaal op een boom was gebotst. De brandweer heeft assistentie verleend aan de ambulance-medewerkers om het slachtoffer uit zijn voertuig te halen. Het slachtoffer is na te zijn gestabiliseerd overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

De hond, die een gebroken achterpoot had opgelopen,  is door de brandweer uit het zwaar beschadigde achtergedeelte van de auto gehaald en tot de komst van de dierenambulance in de brandweerauto opgevangen.

De politie stelt een nader onderzoek in of de bestuurder gedronken heeft. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Hopenseweg was tot na 19:00 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

advertentie
advertentie