Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Renswoudenaren erg tevreden over Wmo

18 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

RENSWOUDE Inwoners van Renswoude, die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zijn opnieuw erg te spreken over de contacten met het Dorpsteam, de zorgvoorzieningen en de communicatie van en door de gemeente Renswoude. Dat blijkt uit het eerder dit jaar gehouden cliëntervaringsonderzoek Wmo. De gemeente Renswoude blijft ook de komende periode inzetten op een goede communicatie over de zorgvoorzieningen.

In de gemeente Renswoude maken ruim honderd inwoners gebruik van de Wmo. Bijna driekwart van de ondervraagden deed mee aan het onderzoek. De uitkomsten worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren.

UITKOMSTEN Uit het onderzoek is gebleken dat de meeste cliënten (erg) tevreden zijn over de contacten met het Dorpsteam, de (kwaliteit van de) zorgvoorzieningen en de communicatie van en door de gemeente Renswoude. Ook zeggen de meeste cliënten snel te zijn geholpen, de ondersteuning te hebben gekregen die bij hen past en daardoor de dingen (weer) beter te kunnen doen die zij willen doen. Een aantal cliënten was niet op de hoogte van de mogelijkheid om een beroep te kunnen doen op een onafhankelijk cliëntondersteuner.

MEER BEKENDHEID De gemeente Renswoude is verheugd over de uitkomsten van het onderzoek. „We zijn blij dat vrijwel alle ondervraagden heel tevreden zijn over de Wmo-voorzieningen waardoor zij in staat worden gesteld om (weer) de dingen te kunnen doen die zij willen doen", zegt wethouder Van de Pol, verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. „Natuurlijk blijven we ons ook de komende periode inzetten voor inwoners die voor ondersteuning zijn aangewezen op deze voorzieningen. Daarnaast blijven wij inwoners informeren over de mogelijkheden die de wet biedt en hoe zij daar gebruik van kunnen maken."

advertentie
advertentie