Scherpenzeel, dorp van groen en ...

17 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Als ingeburgerd Scherpenzeler moet mij, zo tegen het einde van het jaar, toch iets van het hart.

Laat ik allereerst benadrukken dat ik sinds 2000 met veel plezier in ons mooie dorp woon. Ik geniet van het vele groen, de rust, de ruimte, het uitstekende voorzieningenniveau en de centrale ligging in Nederland.

Dat dorpen veranderen is logisch. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de beschikbare ruimte; iedereen zoekt een passende woonplek.

Dat legt meteen een grote verantwoordelijkheid bij de verantwoordelijke bestuurders.

En daar wringt het voor mij......

Ik woon met mijn gezin aan het Oosteinde, een mooie woonstraat, grenzend aan het groen. Toen wij in 2013 onze woning kochten, wisten we dat er drie bouwkavels gepland waren tegenover onze woning. Geen problleem; we gunnen ieder zijn woongenot.

Groot was onze verbazing toen tegenover ons huis vorige maand langzaam maar zeker een grote loods verscheen. Een zoektocht naar informatie bij gemeente en overheid leverde in eerste instantie niets op. Met wat doorzettingsvermogen kwam er informatie naar buiten dat de bewuste 6 meter hoge hal voor de stalling van een camper is toegestaan. De welstandscommissie had hier, net als de vergunningverlenende instanties geen bezwaar tegen.

Wat een bizar besluit! De groene ruimte wordt schade aan gedaan, terwijl aan de andere kant bedrijven zich juist kunnen vestigen aan de Holleweg. Welke gedachtenkronkels hebben gemaakt dat midden in het weiland een groot, foeilelijk pand van golfplaten mag verschijnen?

Nog niet zo lang geleden was het groene deel van het Oosteinde "ecologisch groen" als overgangszone naar het buiten gebied en nu deze actie. Ik begrijp het niet meer.

Daarom, bestuurders, als Scherpenzeel die mooie groene gemeente wil blijven, handel daar dan ook naar en laat individuele belangen geen grauwsluier over ons mooie dorp draperen.

Wijsheid gewenst in het nieuwe jaar!

Alfons Bakker

Oosteinde 35A

3925 LA. Scherpenzeel

advertentie
advertentie