Afbeelding
Ted Walker

Verdachte dodelijk ongeval meldt zich bij politie

1 maart 2019 om 12:52 lokaal

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL De eigenaar van de groene auto die op zondagavond 10 februari betrokken was bij een ongeval in de Dorpsstraat in Renswoude, heeft zich donderdagavond gemeld op het politiebureau. Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Bij het ongeval raakte een 76-jarige voetgangster zwaargewond toen zij het zebrapad overstak. De automobilist reed na het ongeval met hoge snelheid door en liet de zwaargewonde vrouw achter. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze op vrijdag 22 februari aan haar verwondingen overleed

GROENE OPEL ASTRA De recherche startte meteen een onderzoek, sprak met meerdere getuigen en bekeek bewakingsbeelden. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback was en mogelijk uit de omgeving van Renswoude en / of Scherpenzeel kwam. AANHOUDING Meerdere tips kwamen er binnen. De eigenaar van de auto meldde zich donderdagavond 28 februari op het politiebureau waarna hij werd aangehouden.

In de auto zaten meerdere personen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de eigenaar van de auto bij het ongeval. Om redenen van privacy doet de politie geen mededelingen over de leeftijd en woonplaats van de verdachte.

Ook de auto is achterhaald en in beslag genomen. Deze wordt door specialisten van Forensische Opsporing onderzocht op sporen.

advertentie
advertentie