Deelnemers eerste ronde
Deelnemers eerste ronde Ad Verbeek

Finale Cup KleinKaliberPistool

25 maart 2019 om 10:11 lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 19 maart is in Barneveld de finale van de Cup KKP gehouden. En natuurlijk op de elektronische banen, 10 meter. Schietvereniging Scherpenzeel had de finale gehaald door eerste te worden in poule A (voorronde). En wel met 1042 punten. Maar de andere finalisten behaalden in de voorronden ook mooie scores. Wilhelm Tell uit Bennekom met 990 punten, De Eendracht uit Barneveld met maar liefst 1051 punten en Wilhelm Tell uit Putten met 1026 punten.

Het was dus geen gelopen race die avond. Onze schutters waren net zoals in de voorronde Jhon Baan, Jan Vlastuin en Martin Wigtman. In twee series moesten de in totaal 12 schutters hun kunnen tonen. In de eerste serie schoten ook Jhon Baan en Martin Wigtman.  Jhon Baan behaalde 331 punten en Martin Wigtman 336 punten. In vergelijk met de andere schutters op dat moment niet slecht te noemen. Omdat het een electronische registratie betrof kon elke toeschouwer meekijken met de monitoren die bij de banen hingen. In de tweede serie kwam Jan Vlastuin aan bod. Hij schoot 322 punten bij elkaar. Beslist niet vervelend omdat enkele andere schutters met lagere scores van de baan kwamen.

De einduitslag werd na afloop bekend gemaakt.

Eerste en teamkampioen  Cup KKP 2019 Schietvereniging Scherpenzeel met in total 989 punten. Een historisch lag puntenaantal. Maar wie moppert daar over.

Tweede: Wilhelm Tell uit Putten met 976 punten.

Derde met een zelfde aantal punten van 976, maar met de laagste persoonlijke uitslag De Eendracht uit Barneveld.

Vierde: Wilhelm Tell uit Bennekom met 965 punten.

Electronisch schot(eind)beeld
Winnend team SV Scherpenzeel
advertentie
advertentie