Oud-Scherpenzeel op excursie in Ommeren
Oud-Scherpenzeel op excursie in Ommeren Henk Schuurman

Oud-Scherpenzeel op excursie

26 mei 2019 om 14:54 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 25 mei vertrokken 45 leden van de Vereniging Oud-Scherpenzeel voor de jaarlijkse excursie naar Ommeren voor een bezoek aan het 'Streekmuseum Baron van Brakell' en 'Natuurlijk Gruun' een educatiecentrum over de appelteelt.
Het vertrek was om 9.30 uur naar het museum, waar eerst onder het genot van een kopje koffie met gebak een leuke film werd vertoond over Baron van Brakell.
Hierna gaven gidsen een rondleiding  door de drie afdelingen, met speciale aandacht voor de Romeinse tijd, de geschiedenis van het wonen en werken in de Betuwe vroeger en de verzameling boerenwagens uit het rivierengebied. De tijd was tekort om alles te bekijken, maar daarna vertrok men naar het nabij gelegen “Natuurlijk Gruun”.
Eerst werd in het Appelcafé van een heerlijke lunch genoten, daarna een educatieve en leuke les van Meester Kees over de geschiedenis van dit bedrijf waar de Elstar appels worden geteeld en wereldwijd worden geëxporteerd. Hierna werd er  een bezoekje gebracht aan de boomgaard, waar natuurlijk ook weer het één en ander werd verteld.
Tot slot werd op het terras nog een drankje genuttigd en kreeg iedereen een tasje met appels mee naar huis.
Terug in Scherpenzeel konden de deelnemers terugzien op een heerlijke, gezellige dag vol cultuur en historie.

 

advertentie
advertentie