Afbeelding
Adriaan Hosang

Burgemeester en oud-bewoner openen Oudheidkamer

8 april 2018 om 09:25 lokaal

RENSWOUDE De Historische vereniging Oud-Renswoude, jarenlang gehuisvest met de Oudheidkamer op de bovenverdieping in het gemeentehuis, heeft nu een Oudheidkamer in het pand Dorpsstraat 38. Een woning in 'de Nieuwe Buurt'.

Zaterdagochtend waren het burgemeester Petra Doornenbal- van der Vlist en oud-bewoner Henk Veldhuizen die de officiële openingshandeling verrichtten. Dat gebeurde door het onthullen van een uithangbord, dat aangeeft waar de Oudheidkamer te vinden is.

Burgemeester Doornenbal sprak van de bijzonder grote inzet van Oud-Renswoude en was heel blij dat de historische vereniging onderdak had gevonden in dit bijzondere pand.

Ook Dikkie van den Brandhof, voorzitter van Oud Renswoude richtte zich tot de aanwezigen en was bijzonder blij met deze nieuwe accommodatie. Ze bracht dank aan het gemeentebestuur, voor de medewerking, maar ook aan alle vrijwilligers en de sponsoren als onder andere Dirk Verbeek voor het uithangbord.

Oud- voorzitter en historicus Egbert Wolleswinkel ging in op de geschiedenis van het pand Dorpsstraat 38. Daarna was er voor de aanwezigen de mogelijkheid om de woning, die nu dienst doet als Oudheidkamer, en opstallen te bezichtigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie