Een reekalfje van nog geen week oud ligt verstopt tussen de bomen
Een reekalfje van nog geen week oud ligt verstopt tussen de bomen Jeroen van Wijk, Geldersch Landschap & Kasteelen

Een nieuwe generatie

Lokaal Deel je nieuws

Natuur in beeld - Ondanks de winterse weersomstandigheden van de afgelopen weken is de lente inmiddels echt aangebroken. Overal komt de natuur tot leven; de dagen worden langer, zoogdieren laten zich meer zien, vogels zingen uit volle borst, reptielen verlaten hun winterverblijven, insecten vliegen rond en bloemen bloeien! 
Dubbel genieten
Tussen half april en eind mei worden de meeste reekalfjes geboren. Het kalf blijft de eerste weken geurloos en de witte vlekjes bieden extra camouflage tussen het gras, achter struiken of bomen. Ze worden nog zes tot tien weken enkele keren per dag gezoorgd door hun moeder. Als de kalfjes ouder worden, kunnen ze hun eigen voedsel steeds beter zoeken, zonder hulp van hun moeder. Een kalf blijft ongeveer één jaar bij de moeder.
Zelf een reekalfje zien?
Reeën komen in vrijwel ieder terrein van Geldersch Landschap & Kasteelen voor. Door regelmatig een natuurgebied te bezoeken is de kans om zo’n kalfje te zien dus zeer reëel. Wees echter voorzichtig! Tref je een verstopt kalfje aan, blijf op afstand. Zo voorkom je geuroverdracht en verstoting door de moeder. De moeder is altijd in de buurt en zal haar kalf, als de kust veilig is, weer opzoeken. Houd je hiernaast aan alle andere regels die in de natuurgebieden gelden, in deze periode is het enorm belangrijk op de paden te blijven en houd honden ten alle tijde aan de lijn! Niet alleen voor die schattige reekalfjes, maar voor alle dieren en planten die om ons heen proberen op te groeien. Zo kunnen wij ook in de toekomst blijven genieten van de Kraamkamer van Moeder Natuur.

advertentie