Afbeelding
Politie

Enquête over veiligheid buitengebied van Scherpenzeel

26 mei 2018 om 14:47 lokaal

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel maakt werk van een veilig buitengebied. Bewoners van en ondernemers in het buitengebied ontvangen binnenkort een brief met het verzoek om mee te doen aan een enquête. De uitkomsten van deze enquête worden gebruikt om criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid te behouden en, waar nodig, te verbeteren.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied is een initiatief van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) samen met de gemeente Scherpenzeel. Aan het project nemen onder andere ook de politie, de brandweer, het waterschap, LTO en Geldersch Landschap en Kasteelen deel.

BUITENGEBIED „Het buitengebied van Scherpenzeel is een gebied, waar niet per se heel veel onveiligheid is. In Oost-Nederland krijgen boerenbedrijven wel steeds vaker te maken met criminele activiteiten. Om te voorkomen dat in (het buitengebied van) Scherpenzeel bepaalde problematiek zich (ook) gaat manifesteren, start nu dit project", zo legt de gemeente uit. Er komen doelstellingen om veiligheidssituaties en de leefbaarheid in het gebied zo nodig te verbeteren. 

[VRAGENLIJST[ Bewoners en ondernemers krijgen tot en met 21 juni 2018 de gelegenheid de vragenlijst in te vullen. Daarna worden de resultaten verwerkt en worden met de deelnemende partijen afspraken gemaakt over concrete maatregelen.

WINKELGEBIED De gemeente Scherpenzeel wil eenzelfde veiligheidskeurmerk voor het winkelgebied van Scherpenzeel; de afgelopen periode is al een enquête onder winkeliers gehouden en werd een schouw door het centrum gelopen. Binnenkort worden de resultaten bekendgemaakt.

advertentie
advertentie