Voedselbank en
Voedselbank en "Je mag er zijn" ontvangen kinderboeken Rotaryclub S-W

Hoor wie klopt daar, kinderen? Rotary verblijdt kinderen met boeken

3 december 2021 om 13:56 Lokaal Deel je nieuws

Deze week overhandigde Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg tientallen boeken aan Stichting “Je mag er zijn” Midden-Nederland én aan de Voedselbank Woudenberg-Scherpenzeel. Deze en aankomende week, komen de boeken bij de kinderen van hun cliënten terecht.

Elske van de Fliert, bestuurslid Rotary, was bij beide overhandigingen aanwezig: “Aan beide doelen boden we al eerder onze (praktische) hulp. Zij verdienen zéker in deze decembermaand weer de aandacht, daarom dachten we gelijk aan hen toen er een boekenactie voorbij kwam. In het aanbod van de boeken wordt rekening gehouden met alle leeftijden, dus we kunnen veel kinderen blij maken”.

Rijk Beumer van de Voedselbank geeft aan: “Het is leuk om in de Sinterklaastijd iets extra’s te kunnen stoppen in de weekpakketten die we samenstellen. Lezen is zó belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Via de ouders kan dat als gewoonte worden doorgegeven, door bijvoorbeeld als ze jong zijn, al met voorlezen te beginnen”. De afgelopen maanden, nog steeds coronatijd, merkt hij dat er meer aanmeldingen zijn binnen gekomen, om gebruik te maken van de Voedselbank. In Scherpenzeel is een stijging waar te nemen in het aantal grotere gezinnen. In Woudenberg betreft het momenteel juist vooral een toename in de éénpersoonshuishoudens.  

Ellis de Wildt herkent de uitdagingen die de coronatijd opwerpt: “Je mag er zijn is in deze tijd steeds haar belangrijke functie blijven vervullen. Binnen de geldende corona-maatregelen, wordt elke keer gezocht naar mogelijkheden waarop pleeggezinnen en gezinshuizen de benodigde (tweedehands) kleding, speelgoed en andere kinderartikelen kunnen uitzoeken”. Dit is heel belangrijk, zeker nu het leven door inflatie voor velen duurder wordt. Daarbij komt dat voor sommigen de inkomens (deels) wegvallen én dat er minder vergoed wordt aan pleeggezinnen, vanwege bezuinigingen. Dus hierbij tevens een oproep: “Je mag er zijn” Midden-Nederland is hard op zoek naar sponsoren, die de stichting financieel kunnen ondersteunen. Het gaat om ruim 400 ingeschreven pleeggezinnen en gezinshuizen; laat hen ook in de toekomst gebruik maken van deze praktische en noodzakelijke ondersteuning! Via de site www.jemagerzijn.nl (klik daarna op ‘Woudenberg’), komt de stichting heel graag in contact met geïnteresseerde organisaties die dit maatschappelijk doel willen ondersteunen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie