Ingang expositieruimte
Ingang expositieruimte W.F.Vos

Openstellen expositie “Grebbelinie in het vizier”

Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 1 april opent de Stichting ‘’Grebbelinie in het vizier”, haar deuren voor het seizoen 2022.

Nu alle Corona-beperkingen zijn opgeheven is het weer mogelijk de expositie zonder afspraak te bezoeken. Zie voor de openingstijden hieronder.

Omdat de wisseltentoonstellingen van 2020 en 2021 (Respectievelijk mobilisatie 1939/1940 en operatie “Faust”) door alle coronaperikelen niet goed tot hun recht zijn gekomen blijven deze, weliswaar in beperkte vorm, bestaan.

Ook voor dit jaar is er weer een wisselthema en dit is een heel bijzondere:

Eén van onze vrijwilligers heeft namelijk de beschikking gekregen over een serie  zeer bijzondere foto’s: Dit betreft niet eerder getoonde foto’s van Duitse militairen in Scherpenzeel in de meidagen van 1940.

Deze foto’s zijn gemaakt door Duitse militairen en geven een goed beeld hoe de Duitse militairen Scherpenzeel binnenkwamen en wat zij aantroffen na alle beschietingen.

Het Educatief Centrum Grebbelinie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegangsprijs is € 4,--. Kinderen tot 12 jaar (Onder begeleiding) gratis.

Op dinsdag 5 april organiseren de vrijwilligers ook weer de eerste avondwandeling van dit jaar over delen van de Grebbelinie.

De thema’s voor deze wandeling zijn:  Mobilisatie en inkwartiering.

De startlocatie is het Educatief Centrum Grebbelinie Woudenberg / Scherpenzeel, Brinkkanterweg 23A. Woudenberg. Kosten voor deelname € 4,-- . Gratis parkeren.

Zie ook www.grebbelinieinhetvizier.nl

advertentie