De fietstocht trok op de eerste dag veel belangstellenden.
De fietstocht trok op de eerste dag veel belangstellenden. Gemeente Scherpenzeel

Op de fiets’ kijken bij de boer

30 juli 2021 om 15:32 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Vallei Boert Bewust en ‘Kijken bij de boer’ verzorgden donderdag een fietstocht in de regio Scherpenzeel. Tijdens de fietsroute konden bezoekers kennismaken met eerlijk eten uit de korte keten en een aantal boerenbedrijven. Wethouder Gerard van Deelen bracht, als ambassadeur korte ketens van Regio Foodvalley, een bezoek aan twee deelnemende boerenbedrijven. Zij openden die dag hun stallen zodat bezoekers een kijkje konden nemen bij de dieren en vragen mochten stellen.

De eerste stop was bij het melkveebedrijf van familie Van Ginkel. De familie boert al vijf generaties lang en inmiddels staat de vierde Marinus van Ginkel aan het roer. Voor hun vee telen ze zelf gras en mais. Vervolgens stond er een bezoek gepland bij familie Van Veldhuisen en hun scharrelkuikens. Hier koop je producten direct bij de boer zodat je weet waar je eten vandaan komt. Voor beide bedrijven staat dierenwelzijn hoog in het vaandel.

Als ambassadeur korte ketens stimuleert wethouder Gerard van Deelen een korte verbinding tussen de boer en de consument. Dit leidt tot minder transportbewegingen en een eerlijker prijs voor de boer. De Gelderse Vallei heeft een ruim aanbod aan lokale producten. Voorbeelden hiervan zijn verse groente, eieren, vlees en zuivelproducten. 

De route is te fietsen tot en met 3 september 2021. Meer info op de website kijkenbijdeboer.nl.

Wethouder Gerard van Deelen bezocht tijdens zijn fietstocht onder meer het melkveebedrijf van de familie Van Ginkel.
Wethouder Gerard van Deelen bezocht ook het pluimveebedrijf van de familie  Van Veldhuisen.
De familie  Van Veldhuisen verkoopt ook direct aan consumenten.
Wethouder Gerard van Deelen deed als ambassadeur korte ketens van Regio Foodvalley mee aan de fietstocht van Kijken bij de Boer en Vallei boert Bewust.
advertentie
advertentie