PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Scherpenzeel

Langdurige opvang in ‘Villa’ gemeentehuis

Maatschappelijk
Foto: Foto: Gemeente Scherpenzeel
29 jun 2022, 07:00
Remco Peeters: ,,De Scherpenzeelse samenleving heeft al heel veel gedaan.”
Remco Peeters: ,,De Scherpenzeelse samenleving heeft al heel veel gedaan.”
SCHERPENZEEL

De eerste vijf Oekraïners hebben vorige week donderdagmiddag hun intrek genomen in de ‘villa’, het deel van het Scherpenzeelse gemeentehuis dat is omgebouwd tot woonvoorziening voor vluchtelingen. De ambtenaren die er voorheen werkten, zijn verkast naar de zogenoemde ‘Buitenplaats’, het hoofdgebouw van het gemeentehuis, of werken voortaan juist vanuit de werf. ,,De Oekraïners die erin trekken, komen hier voor langere tijd wonen.”
Dat zegt Remco Peeters, die namens de gemeente Scherpenzeel de opvang in het gemeentehuis coördineert. Sinds begin mei fungeerde het voormalige supermarktpand van de Aldi aan de Dorpsstraat als crisisnoodopvangplek, waar plaats was voor maximaal tachtig vluchtelingen. ,,De mensen die daar opgevangen werden, verbleven er gemiddeld twee of drie dagen. Ondertussen werd dan voor hen verder gezocht naar een opvangplek waar ze voor een langere periode terecht zouden kunnen”, legt Peeters uit.

SLUITING De villa van het gemeentehuis is zo’n locatie. Vorige week zaterdag sloot dan ook de crisisnoodopvang aan de Dorpsstraat, wat de gemeente de tijd gaf om de ‘villa’ helemaal gereed te maken. ,,Banken, stoelen, tafels, speelgoed en noem verder maar op; voor het inrichten van de crisisnoodopvang hebben veel S..

advertentie