Afbeelding
Politie

Politie zoekt dieven van aanhangwagens met steigermateriaal

18 maart 2022 om 09:50 Misdaad

SCHERPENZEEL In de maanden januari en februari zijn in Ede, Scherpenzeel en Nijkerk aanhangwagens met steigermateriaal gestolen. Volgens de politie gaat het mogelijk in alle drie de zaken om dezelfde verdachten. Om de dieven op te kunnen sporen zijn deze week beelden gedeeld.

Op zaterdag 8 januari werd aan de Francis Baconstraat in Ede een aanhangwagen met steigermateriaal gestolen. Op beelden is te zien dat twee mannen in een witte bestelbus aan komen rijden. De mannen openen het hek en eenmaal op het terrein verplaatsen ze een aanhangwagen om vervolgers de aanhanger met steigermateriaal aan hun bestelbus te koppelen. Als dat gelukt is rijden ze weg.

De tweede diefstal was op 30 januari aan de Holleweg in Scherpenzeel. Op de camera is te zien dat de mannen de aanhangwagen dit keer koppelen aan een stationcar. Niet veel later is te zien dat de mannen er vandoor gaan. De derde diefstal was op 21 februari aan de Smitspol in Nijkerk. Op beelden zijn wederom twee mannen en een wit bestelbusje te zien. Ook deze rijdt niet veel later weg met een aanhanger met daarop materiaal om steigers te bouwen. Deze aanhanger werd de volgende dag teruggevonden in Nieuwegein. De aanhangwagen was voorzien van een GPS-tracker. 

De politie wil graag weten die we personen op de beelden zijn en waar de aanhangwagens zijn gebleven. Tips doorgeven kan via de gratis tiplijn 0800-6070 of via dit tipformulier (klik hier). Anoniem informatie doorgeven kan door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

advertentie
advertentie