Afbeelding
anp / lex van Lieshout

Nep-kalasjnikov gevonden bij grote controle politie en gemeente

21 april 2023 om 09:14 Misdaad

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Bij een grootscheepse controleactie van de politie en de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk is dinsdag op vier adressen ingegrepen. In één woning werd een nep-geweer gevonden, dat sterke gelijkenissen vertoont met een kalasjnikov, een van oorsprong Russisch vuurwapen.

Op andere plekken in het onderzoeksgebied was sprake van illegale bewoning en een mogelijk geval van een geheelde auto, aldus een persverklaring van de gemeente Scherpenzeel. Op de vier locaties vindt nog aanvullend onderzoek plaats, ,,bijvoorbeeld om de herkomst van een groot vermogen te achterhalen”, aldus de gemeente. Exacte locaties zijn niet bekend gemaakt.

Het onderzoek betreft één van de vijf controles die de drie gemeenten en de politie jaarlijks houden, in samenwerking met onder meer nutsbedrijven en Omgevingsdienst de Vallei. Aan de actie van dinsdag werkten in totaal dertig mensen mee, waarbij in totaal acht adressen werden bezocht. Bij vier daarvan bleek alles in orde te zijn.

,,Met deze acties willen we ondermijnende criminaliteit bestrijden”, aldus de Barneveldse burgemeester Jacco van der Tak. ,,De resultaten tonen aan dat het zin heeft om misstanden te melden. Samen zorgen we ervoor dat inwoners, ondernemers en werknemers veilig kunnen wonen en werken. Daarom blijven we ons ook de komende tijd inzetten om ondermijnende criminaliteit op te sporen en aan te pakken.”

Voordat een dergelijke controle wordt gehouden, selecteren de partijen de te bezoeken locaties op basis van signalen van misstanden. De bedoeling ervan is om uitbuiting, illegale huisvesting en andere misstanden een halt toe te roepen. Van der Tak roept inwoners op om misstanden te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

advertentie
advertentie