Afbeelding
Archieffoto BDU

Voorlopig geen kliko voor plastic in Scherpenzeel

22 september 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Wethouder Tonnis van Dijk voelde niets voor de suggestie van SGP-commissielid Izaäk van Ekeren om een extra kliko te gaan invoeren voor de inzameling van onder andere plastic en sappakken. ,,Vier containers per huishouden zijn een beetje teveel van het goede'', vond Van Dijk.

Van Ekeren deed het voorstel tijdens de rondvraag van de raadscommissievergadering. Van Ekeren constateerde dat er door de afvalscheiding steeds minder restafval in de grijze container terecht komt. Wat er in de speciale zakken aan plastic en sappakken wordt ingezameld heeft volgens Van Ekeren veel meer volume. Daarom zou een container veel handiger zijn dan een zak. Volgens wethouder Van Dijk is hij inmiddels ook al door burgers benaderd met deze vraag. ,,Ik begrijp de wens, maar nog een kliko bij de drie die we al hebben vind ik niet gewenst'', aldus Van Dijk.

,,Als het restafval in de toekomst steeds minder wordt zouden we wel kunnen overwegen om de mensen te vragen dit voortaan zelf weg te brengen en de grijze container gaan gebruiken voor de inzameling van plastic. Dat zou ook nog eens enorm in de kosten van inzameling gaan schelen'', wist Van Dijk. De wethouder stelde voor om voorlopig eerst de evaluatie van de nieuwe inzamelmethode af te wachten. Deze zal later in het jaar plaatsvinden. ,,Op basis van die gegevens zouden we de zaak misschien nog eens nader moeten bekijken.''

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 22 september.

advertentie
advertentie