Afbeelding
NLdoet

Animo voor NL Doet in Scherpenzeel niet groot

8 maart 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL  Ieder jaar wordt tijdens NL Doet een beroep gedaan op vrijwilligers om op lokaal niveau wat te betekenen voor een ander. Opvallend is dat slechts twee organisaties in Scherpenzeel zich hebben aangemeld.

Door Janneke Hek

Het natte weer van de afgelopen weken zorgt voor vuile ramen en dat is Vitras Thuiszorg een doorn in het oog. Daarom gaat deze organisatie op 12 maart tijdens de landelijke 29actie van NL Doet bij haar cliënten de buitenramen zemen. Bij Huis in de Wei gaat groep 7 van de Dorpsbeuk Palmpasentakken maken met bewoners.

Tijdens NL Doet verrichten vrijwilligers in samenwerking met organisaties werkzaamheden bij lokale mensen of instellingen. De activiteiten vinden plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart.

Vitras verzamelt op zaterdag 2912 maart om 10.00 uur bij Het Foort voor koffie met lekkers. Vervolgens worden duo's samengesteld die bij de dertig cliënten langsgaan.

SCHONE RAMEN Ria Oostindien van Vitras Thuiszorg heeft er zin in, samen met medewerkers van de thuiszorgorganisatie en vrijwilligers. ,,We vinden het fijn dat onze cliënten na onze actie weer fijn door schone ramen naar buiten kunnen kijken. Ieder jaar proberen we wat te verzinnen voor NL Doet. Vorig jaar was dat een high-tea voor onze cliënten, nu gaan we ramen zemen.''

Vitras is werkzaam in Scherpenzeel en Renswoude en biedt verpleging en verzorging aan huis, maar geen huishoudelijke activiteiten aan. Vanuit Vitras doen er acht medewerkers mee. Er zijn nog extra vrijwilligers nodig. Opgeven kan via r.oostindien@vitras.nl.

Bij Huis in de Wei gaan leerlingen van groep 7 van de Dorpsbeuk met ruim 25 bewoners van het zorgcentrum Palmpasentakken maken. Deze takken hebben een aantal vaste ingrediënten, zoals een haantje pik (broodje), verschillende kleuren crêpepapier en figuurtjes van eieren en kuikens.

,,Het idee achter Palmpasentakken is het doorgeven van leven. Zo'n tak dient weggegeven te worden door de makers. De bewoners van Huis in de Wei die meedoen met deze activiteit krijgen de tak van de leerlingen 29cadeau", legt Geralda Gerritsen van Ena Zorggroep uit.

SPANNEND Vrijdag 11 maart gaan de bijna twintig leerlingen van de Dorpsbeuk samen met bewoners van Huis in de Wei in de grote zaal aan het knutselen. Vorig jaar deed Huis in de Wei niet mee met NL Doet, andere jaren meestal wel. Dit jaar werd Huis in de Wei zelf benaderd door een ouder van de Dorpsbeuk met dit idee. Via NL Doet kan men subsidie voor de activiteit aanvragen. Vrijwilligers heeft Huis in de Wei al genoeg door de Dorpsbeuk-leerlingen. ,,Meestal verzinnen we een klus om Huis in de Wei op te knappen of in de tuin te werken tijdens NL Doet. Maar we gaan er nog steeds vanuit dat we in oktober dit jaar kunnen verhuizen, al blijft dat gezien alle ontwikkelingen altijd spannend", lacht Gerritsen. Voor deze activiteit met Palmpaastakken heeft Gerritsen geen vrijwilligers nodig, maar voor een ander onderdeel bij Huis in de Wei zeker wel. ,,We zitten te springen om vrijwilligers die koffie en thee rond willen brengen. Opgeven kan via mij.''

advertentie
advertentie