wb19dodenherdenking
wb19dodenherdenking Foto Rinus van Denderen

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

3 mei 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Ook Scherpenzeel staat woensdag 4 mei stil bij Dodenherdenking. Op donderdag 5 mei zijn er diverse activiteiten in het kader van Bevrijdingsdag. De organisatie is in handen van het plaatselijke Oranjecomité.

4 MEI De Dodenherdenking begint woensdag met een samenkomst (aanvang 19.25 uur, kerk open om 19.00 uur) in de (grote) Hervormde kerk. Vanaf daar (om 19.40 uur) zal er een stille tocht worden gelopen naar het monument aan de Molenweg. De plechtigheid wordt begeleid door muziekvereniging Ceacilia en mannenkoor De Schaffelaar uit Barneveld.

5 MEI Dit jaar wordt op donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag) gevierd dat Nederland 71 jaar geleden werd bevrijd. In Scherpenzeel wil de Oranjevereniging deze feestdag beginnen met het ontsteken van het bevrijdingsvuur. Traditioneel wordt het vuur allereerst ontstoken in Wageningen en dan door estafettelopers van maar liefst tweehonderd loopgroepen naar diverse plaatsen in ons land gebracht.

Zowel beginnende als ervaren lopers zijn welkom. Men kan de totale afstand van Wageningen naar Scherpenzeel afleggen (26 km), of een gedeelte hiervan.

Ook fietsers zijn van harte welkom om de lopers te begeleiden.

Voor diegenen die niet het hele stuk kunnen meelopen is het mogelijk om tijdens de route aan te sluiten.

Voor aanmelden en vragen kunnen belangstellenden terecht bij de coördinator van de loopgroep, Vera Hulsegge, loopgroepscherpenzeel@gmail.com of onder nummer 06-15157599

VRIJMARKT Op donderdag 5 mei wordt weer de kindervrijmarkt gehouden (van 13.00-17.00 uur).

Kinderen mogen in het park van Huize Scherpenzeel hun waar verkopen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de geluidsinstallatie.

Het is de bedoeling dat het een kindervrijmarkt is. ,,Dit betekent : Geen commerciële handel en kunstnijverheidsproducten door volwassenen. We zullen ons hier strikt aan houden´´, meldt de organisatie. ,,Beste ouders, wilt u de kinderen begeleiden naar het park, om problemen te voorkomen.´´

Aan het einde van de markt dienen de restanten weer meegenomen te worden naar huis. De Oranjevereniging vraagt zowel aan de kinderen als aan de begeleiders om het park weer schoon en netjes achter te laten.

FIETSPUZZELTOCHT Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging Scherpenzeel in samenwerking met Vereniging Oud Scherpenzeel weer een fietspuzzeltocht. ,,Een fietstocht voor het hele gezin, met onderweg opdrachten en fotozoekplaatjes. Een tocht van circa 10 kilometer door en rond ons mooie Scherpenzeel, waarbij het genieten en het plezier voorop staan.´´

Starten is mogelijk tussen 18.30 en 19.00 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06-23762217

advertentie
advertentie