Afbeelding
Foto: Margreet Hendriks

'Het is helaas niet anders'

20 september 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL ,,Dit was wel heel extreem." Dat zegt Ad van Es, voorzitter van stichting zwembad ' t Willaer over het schitterende weer vorige week. Het openluchtzwembad kon er echter niet van profiteren, aangezien het zwemseizoen in het eerste weekend van september al beëindigd was.

,,Wel spijtig natuurlijk voor de jeugd die graag wilde zwemmen, maar het is helaas niet anders."

HONDEN Opnieuw het bad voor een kleine twee weken was niet reëel, zo legt Van Es uit. ,,De laatste dag van het seizoen mochten de honden zwemmen. Het water is dan vies. Stel dat je dan besluit om opnieuw open te gaan, dan moet je weer zoveel operationele zaken regelen en kosten maken, dat is bijna niet te doen."

Hij wijst bijvoorbeeld op het inschakelen van personeel. ,,Aan contracten zit een einddatum. Opnieuw de deuren openen is organisatorisch op zo'n korte termijn niet te regelen."

De extreem warme temperaturen in september volgden na 'best een slechte zomer', zoals Van Es het noemt. ,,Gezien de weersomstandigheden mogen we over de bezoekersaantallen dit seizoen niet klagen", vindt Van Es. Circa 48.000 bezoekers bezochten afgelopen zomer zwembad 't Willaer.

Komende winter wacht er een fikse klus. De complete bestrating van het zwembadterrein wordt vernieuwd. ,,Of we dat dit najaar doen of in het voorjaar, daar zijn we nog niet over uit. Maar deze klus komt bovenop de gebruikelijke onderhoudszaken", aldus Van Es.

Direct na de sluiting van het bad ging de vrijwilligersgroep al met de eerste werkzaamheden aan de slag. ,,We hadden er in elk geval mooi weer bij."

advertentie
advertentie