'Niet alleen maar tegenhouden'

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

SCHERPENZEEL - Valleivogels trapt het voetbalseizoen 2013-2014 vroeg af. De roodwitten ontvangen zaterdag op De Bree-West de nummer vier van Nederland Vitesse. De nieuwe trainer Roberto Klomp is vastberaden om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. ,,We willen in elk geval niet met z'n elven alleen maar tegenhouden. Dat is voor onszelf, de tegenstander en het publiek niet leuk."

De vuurdoop van Klomp tegen Vitesse komt onverwacht. Bijna een jaar geleden stond de wedstrijd tegen de eredivisionist ook al op het programma. Omdat de Arnhemmers verplichtingen hadden in de voorrondes van de Europa League, kon het oefenduel niet plaatsvinden. Zaterdag is het alsnog raak, hoewel het natuurlijk de hamvraag is welke spelers van Vitesse in actie zullen komen. ,,Ik ben zelf ook heel benieuwd tegen wat voor team we in actie zullen komen."

Vakantie

Marco van Ginkel zal zaterdag niet van de partij zijn. De Scherpenzeler en de beoogde hoofdrolspeler in deze oefenwedstrijd, geniet na het jeugd-EK in Israel van een verdiende vakantie. De tweede Arnhemmer met een Scherpenzeelse link is Davy Pröpper. De middenvelder heeft al jaren verkering met een meisje uit Scherpenzeel. De kans is groot dat hij wel in actie komt.

Ongeacht wie, Roberto Klomp is niet van plan om zijn nieuwe formatie met een negatieve speelwijze de wei in te sturen. ,,Wij kunnen eigenlijk niets fout doen, maar kunnen onbevangen meevoetballen met Vitesse. Natuurlijk zullen zij lang balbezit willen hebben, maar wij gaan niet met elf man voor onze goal liggen. Alleen op die manier kunnen we wellicht een paar kansen creëren."

Drie spitsen

Deze spelopvatting is volgens Klomp een voorbode van wat de supporters van het naar de tweede klasse gedegradeerde Valleivogels kunnen verwachten. ,,Elke trainer roept natuurlijk dat hij graag aanvallend voetbal speelt, maar in de uitvoering blijkt soms anders. Bij mijn vorige clubs is het in elk geval wel gelukt en ik hoop dat bij Valleivogels ook weer doen. Het liefst speel ik gewoon met drie spitsen."

In de aanloop naar zaterdag moeten de spelers hun kicksen alvast uit het vet halen. Op dinsdag- en donderdagavond wordt met het oog op blessurepreventie en balgevoel getraind. Klomp: ,,Uit het niets een wedstrijd spelen tegen zo'n grote club als Vitesse is niet verstandig, een paar trainingen zijn nooit verkeerd. Bovendien is het ook wel fijn dat we als groep even met elkaar kennis kunnen maken."

Kaartverkoop

De wedstrijd Valleivogels-Vitesse begint zaterdag om 18.30 uur. De toegangskaarten zijn in de voorverkoop en bij de kassa te koop. In de voorverkoop betalen kinderen tot en met 15 jaar en ouderen van 65 jaar en ouder € 5,00, aan de kassa € 7,00. Volwassenen betalen voor een kaartje in de voorverkoop € 10,00 en aan de kassa € 12,50. 

Voor de voorverkoop kunnen geïnteresseerden op 18 juni van 19.30 tot 20.30 uur terecht in het clubhuis van Valleivogels aan de Willaerlaan. Verder zijn bij sigarenmagazijn Verwoerd aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel kaarten verkrijgbaar.

advertentie
advertentie