Scherpenzeels transportbedrijf vitaalste bedrijf Midden-Nederland

Ondernemend

Vrachtwagens uitgerust met magnetron voor gezonde maaltijd

Van Heugten Transport uit Scherpenzeel is het vitaalste bedrijf van Midden-Nederland. Marcel van de Kuil van het transportbedrijf nam tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht de ElkeDagBeterAward in ontvangst. Volgens juryvoorzitter en voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband investeert het bedrijf met 65 internationaal rijdende vrachtwagenchauffeurs het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Van Heugten Transport liet Ingenieursbureau Land uit Ede en communicatiebureau O-utrecht uit Utrecht achter zich. Het transportbedrijf wint volgens de jury omdat vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Het bedrijf stimuleert medewerkers om te sporten en biedt scholing aan, maar het helpt ook door in elke vrachtwagen een magnetron in te bouwen om chauffeurs onderweg te helpen gezonder te eten. Het ziekteverzuimcijfer is 0,8 procent, waar 4,4 procent het landelijk gemiddelde is. Ook steeg de omzet de afgelopen jaren dankzij de investering in vitaliteit.

"Een werkgever speelt een belangrijke rol in de gezondheid van zijn werknemers", weet juryvoorzitter Van den Hoogenband. "Bijvoorbeeld door een gezonde maaltijd aan te bieden en te voorkomen dat mensen te lang achter het stuur zitten. Maar ook rust is heel belangrijk. Van Heugten Transport is een absolute koploper als het gaat om investeren in preventie en vitaliteit. Dat is goed voor de medewerkers én voor de onderneming. Want werkgevers die openstaan voor investeren in vitaliteit, zijn succesvollere ondernemers."

De ElkeDagBeterAward is de prijs voor het bedrijf dat het best met zijn medewerkers omgaat als het gaat om investeren in vitaliteit. Van Heugten neemt het eind dit jaar op tegen de vitaalste bedrijven uit Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. De winnaar mag het stokje overnemen van Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal, dat zich nu het vitaalste bedrijf van Nederland mag noemen.

De ElkeDagBeterAward is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

advertentie