Zomerschool aan huis nu ook in Scherpenzeel

Ondernemend

Bijlesinstituut ABACUS blijft vernieuwen. Komende zomer wordt in Scherpenzeel gestart met de zogenaamde SummerCourse: een gedegen voorbereiding op het komende schooljaar, bedoeld voor leerlingen van basis- of middelbare school die door uiteenlopende omstandigheden dit jaar een fundamentele achterstand hebben opgelopen in een bepaald schoolvak, maar die komend schooljaar wel goed voorbereid willen zijn voor dat vak of voor de naderende citotoets, en die met een goed gevoel straks willen starten in de nieuwe groep of klas. De leerlingen worden uitsluitend individueel en thuis onderwezen. Zoals de ervaring leert, worden op die manier de beste leerresultaten bereikt.

De instituutsdirecteur drs. H Wagter benadrukt dat er, gezien de lange zomervakantie, genoeg tijd overblijft voor ontspanning. "We willen echter wel bewerkstelligen dat leerlingen ook volgend schooljaar hun doelen bereiken en zijn hierover met diverse scholen in gesprek. Er zijn zelfs leerlingen die door de Summer Course van ABACUS het schooljaar niet hoeven over te doen."

Een andere vernieuwende modules die ABACUS aanbiedt tijdens de Summer Course is Agendaplanning en Organiseren. De module is volgens dhr. Wagter bij uitstek geschikt voor leerlingen die moeite hebben met plannen en structureren. Maar zeker ook voor leerlingen die dit jaar de overstap naar de middelbare school maken, kan de module een zeer waardevolle bijdrage aan het leerlproces leveren. "Stilstand betekent in veel gevallen achteruitgang", aldus de instituutsdirecteur. "We willen dit voorkomen door juist tijdens de zomer de leerling belangrijke kennis en vaardigheden bij te brengen."

Voor het begin van de lessen vindt bij de ouders samen met de leerling een uitvoerig informatie- en adviesgesprek plaats, zodat de bijlessen individueel op elke leerling apart kunnen worden afgestemd.

Afspraken voor een kosteloos adviesgesprek kunt u maken door het nummer 0318-306786 te bellen.

advertentie