Jaarlijks uitje Ondernemersvereniging Scherpenzeel

5 oktober 2015 om 00:00 Ondernemend

Vrijdag 25 september heeft de ondernemersvereniging Scherpenzeel weer haar jaarlijkse uitje gehad.

Dit keer verzamelde ruim 50 ondernemers zich bij Restaurant Het Begin. Na een heerlijke lunch reisde de groep naar Bunschoten-Spakenbug. Een van oudsher vissersdorp waar ook nu nog nog veel tradities zijn waarde hebben. Dat was ook zichtbaar in de rondleiding die bij aankomst gegeven werd in Museum Spakenburg. Na het bezoek aan het museum was het voor alle ondernemers tijd om een drankje te nuttigen op een behouden vaart op de 4 botters. De botter is een oud Nederlands type vissersvaartuig. Botters visten voornamelijk op de voormalige Zuiderzee maar werden ook gebruikt voor de kustvisserij op de Noordzee. Het type is ontstaan in de 2e helft van de 18e eeuw. Uiteraard gingen de ondernemers uit Scherpenzeel niet voor het vissen maar voor de gezelligheid en het netwerken. Met fantastisch weer kregen zij stuk voor stuk de gebruiken mee die horen bij een bottervaart.

Na een goede vaart keerde de botters terug naar de thuishaven waarna de gehele vereniging een gezellige barbecue verzorgd kreeg. Onder het genot van een drankje werden nieuwe contacten gelegd en bestaande versterkt.

Voorzitter Gerben van Es: "Mooi om te zien dat een activiteit zoals deze op informele manier gezelligheid kan koppelen aan zaken doen. Organisatoren Emiel en Martine Haanschoten, Meeuwis Vaarkamp en Daan de Ruig hebben een heel mooie activiteit weten te organiseren. Het thema all-in netwerken is hierin ook geheel tot z'n recht gekomen. We zijn als vereniging heel blij met dergelijke activiteiten. Het verbindt de ondernemers onderling".

advertentie
advertentie