Er waait weer een positieve wind door de bouw­- en verbouwbranche

Ondernemend

Steeds vaker komen er positieve berichten uit de woningmarkt en uit de bouw. ABN Amro publiceerde laatst: steeds minder mensen, voornamelijk jongeren, klussen zelf. Het lijkt erop dat de markt en de instelling van de mens verandert. Mensen besteden vaker opdrachten uit aan een vakman. Dit biedt kansen voor nieuwe klusbedrijven zoals die van net gestarte Klusseniers uit Den Bosch, Lunteren en Albergen.

Steeds minder jongeren klussen in hun eigen woning. Daarnaast haalt de particulier tegenwoordig liever een vakman in huis dan dat hij zichzelf waagt aan het ophangen van een lamp of het vervangen van een kraanleertje. Zeer recent heeft de organisatie De Klussenier onder de klanten van Klusseniers onderzocht wat hun motieven zijn om een opdracht uit handen te geven. Van de ondervraagden gaf 52% aan dat kwaliteit doorslaggevend is bij het kiezen van een vakman. Klanten willen dus vooral dat klussen goed en netjes worden uitgevoerd en kiezen daarom voor een professionele vakman. 48% van alle klanten geeft aan dat betrouwbaarheid voor hen een belangrijke factor was bij de keuze van hun vakman.

Deze positieve berichten kunnen voor vakmannen net het zetje zijn om hun eigen klusbedrijf te starten. Sinds 1 november zijn Peter Kalis uit Den Bosch, Erik van Huigenbos uit Lunteren en Theo Wesselink uit Albergen beschikbaar als Klussenier. Alle drie zijn momenteel druk bezig met het opstarten van hun klusbedrijf. De eerste aanvragen komen al bij hen binnen. Klussenier Peter Kalis uit Den Bosch: 'Er waait weer een positieve wind door de bouw- en verbouwbranche. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik ben gestart als Klussenier. Ik liep al jaren met het plan om een eigen klusbedrijf te starten maar vond het risico te groot. Nu er weer meer geld uit wordt gegeven aan het kopen van een huis en het verbouwen geeft mij dat ook veel vertrouwen voor de toekomst. En doordat ik ben aangesloten bij een landelijke organisatie vallen er zorgen weg. Ik kan nu rekenen op ondersteuning o.a. in de marketing en met mijn bedrijfsvoering. Het merk De Klussenier wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid. Het is aan mij om dit vertrouwen in mijn regio verder uit te bouwen.'

Voor een Klussenier bij u in de buurt of voor meer informatie over het starten als Klussenier kunt u terecht op www.klussenier.nl.

advertentie