Food: Smaken van de Heuvelrug

Ondernemend

Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen vormt op 4 & 5 juni het decor voor een tweedaags foodfestival. Op het 6 ha groot festivalterrein zijn verassende en interessante workshops, is komisch theater, innovatief design én ook lekker eten en drinken uit eigen streek. Het is ook gewoon lekker relaxen op het sfeervolle landgoed. Het verrijkt je kijk op voedsel en is een ontspannen en leerzaam dagje uit.

Nieuw: meer proeven en eten

Werd er vorig jaar nog in kleine hoeveelheden geproefd, dit jaar is er rekening gehouden met nieuwsgierige bezoekers. In de grote open schuur vind je heerlijke streekproducten en bijzondere slow food lekkernijen. Restaurant Kraaybeekerhof serveert zijn dagelijkse menu op haar terras.

Voor kinderen

Kinderen kunnen aan de hand van een Foodpaspoort het terrein ontdekken door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Ook is er kindertheater en zijn er verhalenvertellers. Kinderen van 16 scholen uit de omgeving doen weer mee aan de Foodprijs 2016. Op zondag is de prijsuitreiking. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Ontwerpers, kunstenaars, theater en lezingen

Naast lezingen en workshops presenteren kunstenaars en ontwerpers hun werk in de Oranjerie. Bezoekers kunnen met hen in gesprek over het voedsel van de toekomst en in discussie over onze eetgebruiken. Meezingen, meedansen of gewoon luisteren kan op beide dagen bij de diverse theatermakers en artiesten. Een selectie van werk van lokale kunstenaars op het thema FOOD wordt getoond op verschillende plekken op het landgoed.

Food is het toonaangevende regionaal platform voor kunst, cultuur en de bewustwording van de cultuurhistorische waarde van voedsel, de gebruiken en het landschap.

• Zaterdag 4 & zondag 5 juni op Landgoed Kraaybeekerhof

• Tijd: 12.00 uur tot 17.00 uur

• Diederichslaan 25, 3971 PA Driebergen

• Toegang 5 euro. Kinderen gratis

• Meer informatie www.100procentheuvelrug.nl

advertentie