Stapp.in zoekt duurzame gemeenten in FoodValley regio

29 juni 2016 om 00:00 Ondernemend

Wethouder Aart de Kruijf van de gemeente Barneveld heeft maandag 20 juni de sleutels in ontvangst genomen van de elektrische dienst- en deelauto. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de Volkswagen e-up van autodeelformule Stapp.in. In de avonduren kunnen inwoners en ondernemers de auto gebruiken die op het Raadhuisplein staat. Autodeelformule Stapp.in, die dit mede mogelijk maakte binnen de gemeente, zoekt nu meer gemeenten in de FoodValley regio die op zo'n concrete manier met verduurzaming aan de slag willen.

Reinald Bronkhorst, directeur van Stapp.in: "Doordat de gemeente Barneveld hier nu gebruik van maakt, verwachten we dat steeds meer mensen bekend raken met het idee en de overstap naar autodelen maken. Voor de gemeente is het een hele mooi manier om een positief voorbeeld te geven én kilometerkosten te besparen." Dankzij Stapp.in gebruiken consumenten of ondernemers een auto wanneer zij die nodig hebben. Zo betalen ze naar verbruik en hebben ze geen hoge vaste lasten van een eigen auto.

Duurzame gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld stimuleert duurzaamheid bij inwoners en ondernemers. Dankzij de elektrische dienst- en deelauto, gemeenteauto's op groengas en ledverlichting in de gemeentelijke gebouwen draagt de gemeente ook haar steentje bij. Wethouder Aart de Kruijf: "We verduurzamen en verminderen ons energieverbruik en komen een stapje dichterbij onze klimaatdoelstellingen. Die doelen houden in: jaarlijks 2% energie besparen, in 2020 20% duurzame energie opwekken en in 2050 energieneutraal zijn. Deze elektrische dienstauto past daarom helemaal bij ons."

Over Stapp.in

Stapp.in is een initiatief van het Barneveldse Brandsen Auto's. Het idee is om CO2-uitstoot en vaste lasten van consumenten te verlagen. De autodeelformule doet dit door mobiliteit bij iedereen binnen handbereik te brengen, zonder dat een eigen auto nodig is. De franchiseformule wordt sinds november 2014 uitgerold via lokale autobedrijven in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.stappin.nl.

advertentie
advertentie