Zorgmedewerkers van Het Huis in de Wei doen mee aan de Jerusalema Challenge.
Zorgmedewerkers van Het Huis in de Wei doen mee aan de Jerusalema Challenge. Zorggroep ENA

Dans van hoop in Scherpenzeel

28 oktober 2020 om 21:15 Overig

SCHERPENZEEL Medewerkers het Scherpenzeelse woonzorgcentrum Het Huis in de Wei deden onlangs mee aan de Jerusalema Challenge. Net als de zorgmedewerkers van de twee andere locaties van Zorggroep ENA - Nieuw Avondrust in Voorthuizen en Ruimzicht in Barneveld - dansten ze op het nummer Jerusalema. Het liedje en de bijbehorende dans staan symbool voor de wereldwijde verbondenheid en hoop tijdens de coronapandemie. Van de op de diverse locaties dansende zorgmedewerkers is een aanstekelijke video gemaakt. 

Met de dans bracht het personeel een ode aan de samenlevingen van Barneveld, Voorthuizen en Scherpenzeel, zo laat Zorggroep ENA  weten. ,,De steun die we in de eerste coronaperiode hebben gehad, was werkelijk hartverwarmend. Maar ook nu het coronavirus weer de kop opsteekt, laten de inwoners merken dat we er niet alleen voor staan. Samen houden we het vol.’’

Vrijwilligerscoördinator Edith Waaijenberg was de initiatiefnemer van het dansproject binnen ENA. Ze had de challenge op Facebook gezien en enthousiasmeerde haar collega’s om tien minuten van hun pauze op te offeren en mee te doen aan de ‘dans van hoop’. De challenge was volgens haar niet alleen een leuk optreden voor de bewoners van de drie locaties, maar was ook goed voor de teambuilding. ,,In deze periode van bikkelen in de zorg hebben we even aan iets anders kunnen denken dan aan corona.”

Zorgmedewerkers van Het Huis in de Wei doen mee aan de Jerusalema Challenge.
Zorgmedewerkers van Het Huis in de Wei doen mee aan de Jerusalema Challenge.
advertentie
advertentie