T.V.S. behaald het kampioenschap in Almere.

25 april 2022 om 10:40 Overig Deel je nieuws

T.V.S. na overwinning op Almeerspin kampioen in de 2e klasse.    

In de tiende en laatste speelronde was de opdracht voor T.V.S. 1 duidelijk, twee punten halen en het kampioenschap was een feit. Het werd in Almere een spannende wedstrijd waarin de tegenstanders zeker hun sportieve plicht vervulden. Dat kon echter niet verhinderen dat na winst van de twee eerste enkelspelen het kampioenschap voor de T.V.S.-ers al binnen was want zowel Jan van de Beek als Edwin Vetkamp wonnen beide hun openingspartij. Uiteindelijk werd de uitslag een 3-2 overwinning voor de kampioenen.

In de openingspartij won Jan van de Beek in vier games van Theo Heijerman, van de Beek verloor alleen de derde game. In de tweede partij moest Edwin Vetkamp het opnemen tegen de Pieter de Vries, Vetkamp leek op weg naar een eenvoudige zege na winst met 11/7 en 11/5 maar de Vries kwam knap terug en dwong een vijfde game af waarin Vetkamp aan het langste einde trok met 11/9 hetgeen voldoende was voor de winst en tevens inhield dat het kampioenschap binnen was.

In de tweede serie enkelspelen verloor Vetkamp in vijf games van Heijerman. Vetkamp nam nog wel een 2-1 voorsprong maar zag Heijerman uiteindelijk met 11/3 en 11/8 de winst naar zich toe trekken. Van de Beek boekte zijn tweede overwinning van de avond door de Vries in vier games te verslaan met 11/7, 9/11, 11/7 en nogmaals 11/7.

In het afsluitende dubbelspel bleek nogmaals dat beide teams aan elkaar gewaagd waren want Heijerman en de Vries openden met 11/9 winst waarna van de Beek en Vetkamp na tweemaal 12/10 winst op voorsprong kwamen. Nadat de gastheren de vierde game wonnen met 11/9 werd de competitie met een beslissende vijfde game, die gewonnen werd door Heijerman en de Vries met 15/13, afgesloten. Eindstand dus 3-2 in het voordeel van T.V.S.     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie