Afbeelding
Gerard-Jan Gerritsen

Na acht jaar eindelijk weer zomeravondconcert bij Kasteel Renswoude

Overig Deel je nieuws

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft er acht jaar op moeten wachten, maar eindelijk was het weer mogelijk om bij Kasteel Renswoude op te treden. Samen met harmonievereniging Volharding uit Borculo gaf de vereniging op zaterdag 18 juni het sfeervolle Omega Zomeravondconcert.

Normaal gesproken geeft de vereniging ongeveer om het jaar een concert bij het kasteel, maar in 2016 én 2019 viel het concert door het slechte weer letterlijk in het water. “En door de coronapandemie moest de vereniging nog langer wachten, maar het weer liet het dit jaar eindelijk toe om op het mooiste plekje van Renswoude weer een concert te geven”, legde de voorzitter van Ons Genoegen, Pauline Dirven, uit aan de ruim tweehonderd bezoekers.

Bekende muziek

De bezoekers genoten van beide orkesten, die speciaal voor deze locatie een zomers en luchtig programma speelden. Harmonieorkest Volharding trapte, onder leiding van Jan-Aart Ponstein, af met ‘A Sunrise Impression’. Vervolgens speelden zij de ‘Simon and Garfunkel Collection’, muziek van de band ‘Toto’ en de ‘Bolero’ van Maurice Ravel. Ook bekende filmmuziek kwam voorbij in het werk ‘John Williams in Concert’.

Spetterende solo’s

Na de pauze vervolgde Ons Genoegen Renswoude, onder leiding van Chris Kok, het programma met de Spaanse paso doble ‘Ateneo Musical’. Tijdens het werk ‘Just a Closer Walk With Thee’ speelden Anton-Jan Cozijnsen op trombone, Gerrie van Harn op klarinet en Marc Bosboom op trompet drie spetterende solo’s. Verder speelde het orkest een medley van de bekende hits van de rockband Queen en ‘A Whole New World’ uit de Disney-film ‘Aladdin’. Ons Genoegen sloot af met het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, waarbij de orkestleden liet horen dat ze ook nog kunnen zingen. De bezoekers genoten zichtbaar van de muziek en beide orkesten werden dan ook beloond met een daverend applaus.

Met het Omega Zomeravondconcert gaf Ons Genoegen het laatste concert van het seizoen. Meer informatie over de vereniging en over komende activiteiten is te vinden op www.onsgenoegen.org.

advertentie
advertentie