Afbeelding

12e expositie bij Te Kunst en Te Keur

Overig Deel je nieuws

Het is Te Kunst en Te Keur weer gelukt om 8 goede kunstenaars te strikken voor de maanden Juli en Augustus. Een komt zelfs uit België. Er is weer een mooie mix te zien van schilderijen (abstract en realistisch, strandfotografie, metaalkunst, gebruikskeramiek, kunsthars beelden, humoristische keramiek en sieraden.

De galerie aan de Dorpsstraat 220 in Scherpenzeel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag open van 13-17 uur en duurt tot 20 Augustus

Het werk van de volgende kunstenaars is te zien:

 

Lianne van der Plaat uit Hoog Blokland was als kind al gefascineerd door kleuren en materialen. Toen ze het schilderen ontdekte, ontdekte ze haar ware passie. Ze zag het schilderen als een ambacht, zoals de oude meesters dit als ambacht zagen. Uiteindelijk heeft ze zich gespecialiseerd in stillevens

Stef van Winssen uit Maarssen is sinds 2015 bezig met fotografie, en houdt zich voornamelijk bezig met het

vastleggen van Hollandse landschappen. Daarbij gaat het hem niet om de natuur zo levensecht

mogelijk vast te leggen maar om het creëren van zijn eigen werkelijkheid.

Liesbet Milort uit Weesp begint in 1984 op Kunstacademie Minerva in Groningen. Naast portretten creëert ze beelden van dieren, vervaardigt uit ivoorwitte kunsthars. De beelden van Liesbet kenmerken zich door een lichte afwijking van de realiteit. Zo zijn de oren meestal uitvergroot..

Nelleke Lengkeek uit Wijk bij Duurstede is autodidact. De haast onbeperkte mogelijkheden die klei biedt maakt het voor haar een ideaal materiaal om mee te werken. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt. Zij haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept.

Linda Thuys uit Wuustwezel (België)

Als autodidact zonder specifieke kunstopleiding, zijn haar werken meestal een verwijzing naar

gemiste kansen en emoties uit haar jeugd. Zij laat zich leiden door haar buikgevoel en de vormen van het metaal. Door het concept van met recyclagemetaal te werken is tevens elk stuk uniek

Marijke Lucas uit ‘s Hertogenbosch, heeft gestudeerd aan de academie voor beeldende vorming in Tilburg.

De laatste jaren legt ze zich weer met veel enthousiasme en gedrevenheid toe op het vervaardigen van kunstzinnige gebruiksvoorwerpen van keramiek maar ook figuratieve beelden en heeft ideeën te over die ze nog wil realiseren. 

Tini Muller uit Dronten leerde het vak van sieraden maken op de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Amsterdam en Schoonhoven. Naast het ontwerpen en vervaardigen van sieraden van (on)edele metalen, werkt ze met emaille. Tini werkt hoofdzakelijk met mooie Japanse emailles.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel schildert al 45 jaar. Ze maakt werken die allen gemeen hebben dat er (veel) zwart in is gebruikt en dat ze veel contrast hebben, met heldere kleuren.

Voor deze periode heeft ze een geheel nieuwe abstracte serie gemaakt met 7 werken van 100x100cm.

advertentie
advertentie