Ons Genoegen weer begonnen met repetities en lessen
Ons Genoegen weer begonnen met repetities en lessen Ons Genoegen

Muzieklessen en repetities weer gestart in ‘t Podium

Overig Deel je nieuws

Harmonievereniging Ons Genoegen is het nieuwe seizoen begonnen en heeft de orkestrepetities en muzieklessen weer opgestart. “En iedereen die wil meespelen of een instrument wil leren bespelen, is welkom!”, aldus voorzitter Pauline Dirven.

Muzieklessen op basisscholen
De komende weken geeft Ons Genoegen ook weer muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst. De lessen worden gegeven door Kirsten Versteeg, een ervaren muzikant en docent bij Ons Genoegen. “Tijdens deze lessen maken de kinderen spelenderwijs kennis met de vereniging, verschillende muziekinstrumenten en het plezier dat muziek maken met zich meebrengt. Ook maken de leerlingen een eigen videoclip.” Op vrijdag 7 oktober wordt het project afgesloten met diverse muziekworkshops in ’t Podium. Ook de muzikanten uit het leerlingenorkest van Ons Genoegen laten dan horen wat ze kunnen.” Het programma start om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Kirsten: “Ook kinderen die niet mee hebben gedaan aan de lessen, maar wel mee willen doen aan de workshops, zijn welkom.”

Die scholenbezoeken richten zich vooral op de jonge kinderen, maar Ons Genoegen heeft ervaren docenten en muzieklessen zijn er voor alle leeftijden. “Iedereen die een instrument wil leren bespelen, kan bij Ons Genoegen terecht”, vertelt Pauline. “En ook mensen die vroeger een instrument bespeelden en weer opnieuw willen starten, zijn van harte welkom.”

18 november try-out concert

Het harmonieorkest van de vereniging bereidt zich de komende maanden voor op het concertconcours. “Ons Genoegen doet op 26 november mee aan een concours in theater Hanzehof in Zutphen”, vertelt Pauline. “Daar speelt het orkest voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. Speciaal voor inwoners van Renswoude en andere belangstellenden geeft de vereniging daarom op vrijdag 18 november een try-out concert.”

Aanmelden

Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen via secretaris@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude, wanneer het harmonieorkest repeteert. Kijk op www.onsgenoegen.org voor meer informatie.

advertentie
advertentie